17. sep
.
 
Italiensk på rug

Publisert: 12.okt.2018 09:14
Oppdatert: 12.okt.2018 09:48

Jeg var ute etter et øl som kunne føles litt som høst. Både se ut som høst og smake litt som høst. Som gult løv på rå jordbakke. Så da endte jeg opp i Vinmonopolets bestillingsutvalg (igjen) og fant fram til en italiener som til de grader matchet de litt spesielle kriteriene.

På boks finner du Birrificio Lambrate sin Robb de Matt rye IPA. Altså har vi rug i mesken. Vi har 5,5 prosent alkohol og en prislapp på 50 kroner.

Og apropos høst. Den grågule fargen på dette nydelig ufiltrerte og ganske ugjennomsiktige ølet lover godt. Det stiger friske toner opp fra glasset. Det lukter faktisk nesten litt rå graseng. Men det er i munnen at dette ølet virkelig lever og leverer. Det dukker til stadighet opp IPA-varianter med innslag av rug. Denne er så definitivt blant de mer vellykkede. Lambrates rug-IPA har en flott maltkarakter, kjempefin fylde og et smaksbilde der malttonene og humlekarakteren fungerer utrolig godt sammen.

Jeg drakk det uten mat til, men dette er en IPA du fint kan servere til vilt og kraftige kjøttretter utover høsten.

Birrificio Lambrate ligger utenfor Milano, og vi har opp gjennom årene vært bortom dette bryggeriet også tidligere i denne spalten. Det har endt godt hver eneste gang, og rug-IPAen er intet unntak. Bryggeriet har holdt det gående siden 1996, og var således tidlig ute i «mikrorevolusjonen». Bryggeriet har en egen bryggeripub som er vel verdt et besøk om du er i regionen, du finner nærmere opplysninger på nettet.

Vi klasker en sekser i bordet for Birrificio Lambrate Robb de Matt rye IPA. Og mener den er vel fortjent.

Robb de Matt rye IPA

Birrificio Lambrate

Terningkast: 6

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke