Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
.
 
Knaller til med mer

Publisert: 04.mai.2018 08:22
Oppdatert: 04.mai.2018 12:52

Lervigs utmerkede pale ale-variant Lucky Jack er sikkert kjent for mange av dere. Den er god og jeg har alltid likt den, med sin amerikanske stil, litt snillere enn en IPA. Bryggeriet har faktisk brygget sin Lucky Jack helt siden 2010.

Lervig har en «turboversjon» av Lucky Jack tilgjengelig på Vinmonopolet. Extra hard IPA kaller de den, og det er en seksprosenter på 0,33 panteboks. Prisen er 40 kroner.

Det er liten tvil om at dette er mer enn butikkvarianten. Her er mer smak, større fylde, et mer kremet preg og masse humle. Lervig humler dette brygget med citra, chinook og amarillo. Så for «hopheads» og humlesusere med særlig hang til amerikansk vestkyst-stil, så burde dette funke meget bra.

Ølet har en mørk gyllen kulør, nesten brun, og det slipper en odør av frukt og furuskog oppover. Extra hard IPA har en lengre smak enn butikkvarianten av Lucky Jack. Du merker de ekstra små prosentene. Bryggeriet har jaktet på mer, basert på en vinner, og mer er det blitt. På bitterhetsskalaen klokker dette ølet inn på 55 IBU.

Jeg synes Lervig fortsetter å klemme til med god pale ale, også når de gir litt gass og trekker sin lille klassiker over i IPA-land. Extra hard IPA er heller ikke voldsomt dyr, så den burde ha forutsetninger til å bli godt tatt imot. Bryggeriet anbefaler selv at ølet stal drikkes til «sterk kost», sterke kjøttretter eller fet fisk.

Vinmonopolet har plassert ølet i bestillingsutvalget. På Hamar sto den i alle fall i hyllene og var enkelt tilgjengelig. Lervig skuffer meg sjelden, og ei heller denne gangen.

Extra hard IPA

Lervig Aktiebryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke