Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Hooker Beer
 
Kokos i porteren
Jeg har vært en tur hos Vinmonopolet og bladd litt i hyllene over nyhetene som kom fredag for ei uke siden.

Publisert: 08.sep.2017 06:13
Oppdatert: 08.sep.2017 06:30

Som vanlig er det en jungel der det gjelder å orientere seg som best man kan.

Jeg gikk til samarbeidsprosjektet Hooker Beer Norway, som er et giftermål mellom Stangholmen fyr, Thomas Hooker Brewery og California Craft Beer. Det er en sjurosents porter av småskalabrygg vi snakker om her, og til den ganske – med norske høykostøyne – hyggelige pris av kroner 42 per 0,33 engangsflaske.

Jeg innrømmer at det var med et lite snev av konservativ skepsis at jeg jekket min porter og helte brygget i glasset. Kokosnøtt kan gå begge veger. Tenkte jeg. Lukten inviterte meg ned i et landskap av – helt korrekt – kokosnøtt og kaffe og trøffelsjokolade. Tradisjonelle portertoner blandet med dette litt skumle.

Det gikk ikke så lenge før jeg hadde snudd skepsisen til begeistring. Kokossmaken er til stede, men ikke dominant i smaksbildet. Den forsterker sjokoladesødmen som hviler i dette samarbeidsølet, og det gir – i små doser, vil jeg poengtere – et godt, fyldig, kremet og rundt dessertøl som er lett å like. Trolig også lett å mislike, om man ikke fikser kokossmaken, for den er der og ikke til å ta feil av.

Hooker Shore leave coconut porter, ølets ambisiøse og fulle navn, er et veldig godt øl med et særpreg som gjør at det kanskje blir litt enten eller om man liker det. Jeg plasserer meg i begeistret-kategorien, men også på den siden av skalaen så er det enighet om at det holder med en liten og kraftig 0,33. Den er såpass at du kanskje til og med kan dele den ut på to små glass og servere den som dessert når du har ølvenner på middagsbesøk.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat