17. sep
 
Lett hverdags-IPA

Publisert: 14.sep.2018 08:38
Oppdatert: 14.sep.2018 09:08

Synes du hverdagen kom litt brått på? På tide med litt trøst og en reminder om en lang og varm sommer? En ølredaksjon preget av lett hverdagsblues har vært i butikkhyllene og lett fram et øl som kan være medisin.

Og vi kom hjem med Amundsens Everyday hero, fra Amundsens new world IPA-serie. Den kommer på boks med butikkstyrke på 4,7 prosent og koster 39 kroner hos Meny.

Hverdagshelten kommer i boks der du kan trekke av hele lokket og drikke. Her kiles du umiddelbart i nesa av godsakene. Oslobryggeriet humler denne lyse, nokså lette IPA-varianten med Magnum, Amarillo og Citra. Det gir et smaksbilde av litt tropisk frukt og lukt av nyslått gras. Det både lukter og smaker sommer av dette ølet.

IPA-bølgen som red oss noe så voldsomt i starten av mikrobrygg-revolusjonen har lagt seg litt men det er fortsatt et hav av IPA i ymse varianter der ute. Denne fra Amundsen er i den lette, lettdrikkelige enden av skalaen. Ikke så mye et matøl synes jeg, selv om det helt sikkert fungerer til en liten burger. Men dette er et godt, kjølig glass humlesnert på tampen av kvelden når du skal roe ned med ei bok eller bare sitte og klappe katta. Da funker denne aldeles perfekt.

For kjennere av IPA, og for dem som liker sine på den mer rustikke siden, så vil trolig Everyday hero fra Amundsen være et litt for lett og uinteressant alternativ.

Amundsen har ølsorter tilgjengelige både hos Vinmonopolet og i dagligvarehandelen.

Everyday hero IPA

Amundsen bryggeri

Trond Svendsen

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke