17. sep
 
Porteren sin, det!

Publisert: 21.sep.2018 06:32
Oppdatert: 21.sep.2018 06:44

Ja, skal det være en himla god porter, kanskje? Sånn for å starte på en høst full av godt, mørkt øl?

Vi henter ukas øl fra nyhetene hos Vinmonopolet. Og vi har dukket ned i spesialutvalget og hentet fram en skotte så god at jeg har beveget meg i området rundt å bestille meg kilt.

For 68 kroner kan du bli eier av den 5,5 prosent sterke Windswept Clavie smoked porter. På 0,33-flaske. Det er blant høstens bedre vel anvendte 70 kroner om du spør meg.

Denne røykporteren fra skotske Speyside holder det den lover, og vel så det. Med det samme den er på tur ned i glasset sitt så frigjøres et univers av jordlig røyklukt. Ølet lukter rikt og organisk av våte jordtoner, myr, skog, lær og litt tobakk. I munnen er det en fin fylde, selv om dette ølet ikke er av de kraftigste «matporterne» der ute. Røyksmaken er meget til stede, likeså lær- og tobakkstonene. Jeg kunne tenkt meg en aning mer bitterhet i avslutningen for å stramme opp det hele, men – som sagt – dette er likevel et aldeles nydelig øl.

Siden det er et øl fra spesialutvalget så ligger det i kortene at det ikke vil bli å få tak i over alt. Og der det er å få tak i, er det neppe mange flaskene av det. Det er litt synd, fordi dette er en porter som hadde fortjent et bredere ølpublikum.

Windswept Brewing Company har lunket på mesken siden 2012. Bryggeriet er inne hos Vinmonopolet også med en annen mørk seksprosenter, som er plassert i bestillingsutvalget. Den skal jeg komme tilbake til. I mellomtiden må du prøve å få kloa i en flaske av denne veldig, veldig gode røykporteren.

Clavie smoked porter

Windswept Brewing Co.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke