17. sep
Helt rått.
 
Rått pale ale i boks
Ego brygghus i Fredrikstad liker å eksperimentere med gamle og kanskje litt utdødde bryggeteknikker.

Publisert: 18.aug.2017 07:12
Oppdatert: 18.aug.2017 07:32

Helt rått er en pale ale som selges med butikkstyrke på 4,7 prosent. Spesialbutikken Gulating tar 50 kroner for 0,33-boksen.

Det er flere ting som skiller dette fra andre pale ales der ute. Først og fremst er det et uvanlig grep i at vørteren ikke er kokt. For den som ikke kan bryggeprosess, foregår den litt enkelt sagt slik at ølet meskes rundt en time før vørteneren deretter kokes og tilsettes humle. I bryggingen av Helt rått har Ego hoppet over kokingen. Gjæringen er også spesiell. Der bruker bryggeriet en gammel gjærstamme fra Hornindal.

Hva er det så som kommer ut til den som drikker etter en slik prosess? Jo, en lys, luftig, lettdrikkelig og fin pale ale. Den er nokså kraftig humlet, og det er først og fremst det som sitter igjen som et inntrykk etter å ha drukket ølet. Personlig må jeg bare si at jeg ikke helt greier å sette fingeren på et smaksmessig resultat av at vørteren ikke er kokt. Ølet er et pale ale av det lettere slaget, et realt sommerøl egentlig, som du fint kan drikke til grillmaten din. Det er først og fremst fruktigheten og humlekarateren som sitter igjen som et inntrykk etter dette ølet. En femtilapp per boks er for så vidt nok, men det er småskalaøl og således kanskje prisen man må betale for noe som er litt unikt.

Ego brygghus ligger på Torp utenfor Fredrikstad. Det er et ungt og spennende bryggeri som viser at de ikke er redde for å eksperimentere og prøve ting. Helt rått pale ale får en veldig god firer på terningen av meg. Det er et øl som forlenger sommerfølelsen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke