Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Temmelig Hawaii

Publisert: 17.aug.2018 08:39
Oppdatert: 17.aug.2018 08:43

Jeg plukket ut et øl fra Hawaii litt med årets sommer i minne. Det har liksom vært temmelig Hawaii i mjøsområdet i sommer. Og så begynte det å regne selvfølgelig, men det gjør det kanskje minst like greit at vi lesker oss med noe som virkelig smaker av sommer.

Kona Brewing sine øl, i alle fall et utvalg av dem, har dukket opp i norske hyller de siste årene. Jeg plukket opp mitt eksemplar på Meny, der ølet koster drøyt 40 kroner for en 0,33-flaske.

For et par år siden drakk vi lagerølet fra Kona, denne gangen er det en Island IPA vi har i glasset. Med en alkoholprosent på 4,5 og 40 på bitterhetsskalaen.

Kona Island IPA skal ifølge bryggeriet gi følelsen og smaken av Hawaii. Nå har ikke jeg vært der, så jeg tør ikke gå god for det, men her er i alle fall rikelige mengder med tropiske smaksinnslag. Med hulmesortene Millennium, Azacca og Galaxy i bøtta, kombinert med at bryggeriet faktisk tilsetter noe pasjonsfrukt, så kan de av dere som kan deres humle sikkert fort regne dere fram til at her blir det bitterhet og fruktighet i fokus.

Som matøl synes jeg faktisk at dette blir ei ause for mye, dette er et øl som er skapt for å sitte på bryggekanten eller ligge i hengekøya med dogg på glasset. Jeg er ofte ingen talsperson for å drikke for kaldt øl, men her er det så mye fruktighet du ikke greier å ta livet av uansett at denne kan du godt åpne rett fra kjøleskapet. Det er folkelig og fint.

Det kan nok bli litt mye tropisk frukt for noen, men Konas Island IPA er unektelig frisk og smaker av sommer og sol. Sånn sett kan den være fin å klamre seg til nå som sommeren virkelig truer med å stikke av for en god stund.

Island IPA

Kona Brewing Co.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat