17. sep
Lofotpils.
 
Til fet grillmat
Fredagens øl i HA kommer fra Svolvær. Bryggeriet kaller seg Lofotpils, men navnet til tross – det er ikke bare pils som kommer fra dette bryggeriet.

Publisert: 30.jun.2017 06:22
Oppdatert: 30.jun.2017 06:37

For 50 kroner kan du gå på Vinmonopolet å kjøpe Nordlands IPA fra Lofotpils. Det er en kraftig og alkoholsterk India Pale Ale, med sine åtte prosent. Flaska er tradisjonell langhalset 0,33 engangsflaske.

Det kiler skikkelig av furunål i nesa på dette brygget. Fargen er dyp brungyllen, og dette ølet er nokså moderat karbonert. Lofotpils har oppnådd en bitterhetsgrad på anstendige 62 IBU på sin Nordlands IPA. Det er rikelig, men føles godt balansert. Furunål og toner av karamell preger smaksbildet på et øl som er ganske tørt i avslutningen. Bryggeriet gjør på flaska et nummer av at de bruker ubehandlet vann fra lofotfjellene i brygget.

Den tørre finishen kombinert med humlebitterheten og musklene i dette ølet gjør det godt egnet som kompaniskap til særlig litt fetere, rikere kjøttretter fra grillen. Smaksmessig slo det meg flere ganger at jeg synes ølet minner like mye om en litt rikt humlet american pale ale like mye som en IPA. Mer avgjørende er egenskapene, og dette ølet takler både grillsaus med hickorysødme og en potetsalat med majones i.

Lofotpils er inne med fem ulike brygg hos polet. Nordlands IPA står i bestillingsutvalget, men var i alle fall tilgjengelig i hyllene på polet i Hamar. Femmeren er litt tynn, men det er sommer og jeg er blid, så jeg lar fireren terningen først landet på få en prikk til.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke