Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ting skjer på Kreta

Publisert: 24.aug.2018 07:11
Oppdatert: 24.aug.2018 08:06

Som ølentusiast har jeg tradisjonelt funnet lite å glede meg over under besøk på de klassiske ferieøyene som Mallorca og Kreta.Men foran årets ferie hadde jeg bestemt meg for å ha et lite ølprosjekt gående i løpet av mine to uker under sola. Kunne det nå, i 2018, være mulig å få kjøpt noe annet enn Mythos, Fix, Alfa og Heineken i et gresk ferieparadis?

Det er med glede at jeg kan svare ja på det spørsmålet. For denne fredagen byr jeg dere på et mikrobrygget øl fra oppe i de høye, gråhvite fjellene du ser på Kreta når du - som så mange nordmenn gjør i løpet av en sommer - ligger på stranda og nyter av sol og varme.

Cretan Brewery ligger like utenfor ferie- og badebyen Platanias. De brygger øl med stolthet av vann fra fjellene og delvis også med gresk malt.Charma unfiltered lager er skrudd sammen av to sorter gresk basemalt, og jazzet opp med to sorter belgisk spesialmalt. Jeg mistenker at det er en liten prosent hvetemalt i ølet.

Dette er noe helt annet enn lys, anonym pilsner fra boks. Dette er et fyldig lagerøl med en flott maltkarakter, fin bitterhet og rikelig med friskhet til å takle en godt tilberedt risottorett med skalldyr i. Som navnet sier er det deilig ufiltrert, ugjennomsiktig og dermed ikke ribbet for alle sine naturlige smaker. Ølet holder fem prosent, og tappet fra fat ute på restaurant betalte jeg latterlige to og en halv Euro for en halvliter.

Cretan Brewery lager også en dunkel, en pale ale, en american pilsner og en australian lager. I skrivende stund er jeg på tur til bryggeriet for omvisning og prøvesmaking.Se ikke bort fra at det kommer mer kretisk mikrobrygg i spalten neste uke. Denne lageren bare må du sjekke ut om du skal ha en sen sommerferie eller en høstferie på Kreta.

Charma unfiltered lager

Cretan Brewery

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke