17. sep
 
Tysk gir følelsen

Publisert: 06.okt.2017 10:40
Oppdatert: 06.okt.2017 10:46

Det er oktoberfester over alt om dagen, og små og store byer og steder rigger telt og setter fram saltkringlene i et forsøk på å fange litt av den tyske oktoberfeststemningen.

Det er derfor jeg har søkt til en skikkelig tysk pils fra Lederer denne fredagen. Jeg skal ærlig innrømme at det kanskje kan bli litt langt mellom undergjærede godsaker i spalten her, og med denne tar jeg et skritt for å reparere litt på det.

Lederer pils kommer på halvliters grønn flaske hos Vinmonopolet og koster en femtilapp. Den holder 5,1 volumprosent alkohol. Her er tradisjonell, undergjæret lagerprosess, og Lederer henter vann til ølet sitt fra egen brønn på anlegget. Og vann er viktig for å lage godt øl.

Jeg har alltid vært svak for klassisk, tysk pilsner med tydelig bitterhet og et lite snev av restsødme i avslutningen. Lederer er akkurat et sånt øl. Det er som det skulle være laget til fetere tyske matretter av svin. Med en bitterhetscore på 34 IBU ligger det etter min mening helt nydelig plassert på skalaen. Det er lyst og transparent og preget av smaken av godt pilsnermalt og spalterhumle. Det er så tysk som det blir.

Lederer pils er en lettdrikkelig og superfrisk klassisk pilsnertype. Den er godt balansert og fin som både tørsteslukker og matpils. Den ørlille restsødmen gjør at du kanskje kan forsøke den som selskap til rakørreten som nå er på tur ut i butikkene, men jeg mener fortsatt den står seg best til litt fete kjøttretter. Fin til svineribbe og.

Jeg havner på en firer, og den er av det sterkere slaget.

Lederer pils

Lederer

Trond Svendsen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Lederer
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke