hacklink
18. sep
6_Bilde1
 
Øyungen

Publisert: 18.aug.2017 07:13
Oppdatert: 18.aug.2017 07:13

Øyungen: Hyttefeltet og fjellsjøen ligger lengst nordøst i Ringsaker. Øyungsfjellet grenser mot både Hamar og Stor Elvdal.

Komme dit: Du kan kjøre fra Hamar via Gåsbu, over Brumund og videre opp Åstdalen, der du svinger av mot Øyungen ved Kvarstadsetra. Fra Ringsaker kan du komme til Øyungen ved å kjøre over Brumund sag, Nybygda eller fjellvegen fra Moelv og over Ljøsheim. Det er også lett og ta seg fra Sjusjøen til Øyungen. Det er kortautomat på bommene i Nybygda, Gåsbu og Bergundhaugen.

Fiske: Ta med fiskestang! Øyungen er et spennende fiskevann med en god bestand av ørret. Mark, flue og dupp og alle typer spinnere og sluker fisker godt.

Fottur: Fra hyttefeltet på Øyungen går det flere stier inn til sjøen. Det tar om lag en 30 minutter gå inn til sjøen. Stødige sko er nødvendig på de steinete stiene innover Øyungsfjellet. Rondanestien krysser ved vannet. Det er merkete stier innover til Hemmeldalen, opp til Svartkampen og Godlidalen og ikke minst over toppene Tjuven, Tatronskampen og Tuva.

Teltliv: I nordenden av Øyungen er det en fin teltplass. Der er det også en såkalt kaldtvannskilde. Ved til fyring må du finne selv i den skogkledde lia vest for vannet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke