Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Silje kjører fra gutta
Silje Gjenga Lund er bare 16 år, men ungjenta fra Vallset eier allerede fem biler og har kvalifisert seg til årets juniorlandsfinale i bilcross.

Publisert: 24.jun.2017 08:46
Oppdatert: 26.jun.2017 07:25

Hjemme på gardsplassen i Vallset står det fem rosa biler som tydligvis har fått kjørt seg litt. Som ung jente er Silje Gjenga Lund (16) et påfallende fenomen i bilcrossmiljøet. 5. august står hun på startstreken klar til å representere Hamar på hjemmebane i juniorlandsfinalen i bilcross.

Hva fikk deg til å begynne med bilcross og hvor lenge har du holdt på?

Det kom egentlig veldig brått. Plutselig fikk jeg lyst til å prøve det. Pappa drev med bilcross da jeg var liten, og vi har hatt firhjulinger som det var mulig å kjøre litt rundt på plenen med. Vi har også båt og lettsykkel, så det har alltid vært kjøretøy rundt meg. Jeg var ikke noe spesielt bilinteressert tidligere, men så i fjor fant jeg ut at det var noe jeg ville prøve. Jeg var på kurs i Hamar, i regi av NMK Hamar (Norsk Motor Klubb). Det var første gang jeg prøvde å kjøre, så det gikk ikke særlig bra første gangen.

Det står fem biler her ute, hvordan har du fått tak i alle de?

Etter et bilcrossløp er det budrunde, hvor alle seniorbiler og de juniorbilene som kom i finale kan bys på. Man betaler 370,- til klubben for å legge inn bud på en bil, og 9000,- til fører hvis man vinner budrunden. Hvis flere byr på samme bil blir det trekning. Fire av de har jeg vunnet på budrunde, og den siste bygger vi selv. Vi håper å få den ferdig til juniorlandsfinalen i august.

Så du står i fare for å miste bilen din hver gang du kommer i en finale?

Ja, men sjåfører kan også legge inn bud på sin egen bil. Heldigvis har jeg hatt flaks så langt og vunnet nesten alle budrunder jeg har deltatt i. Det ville vært kjipt å miste favorittbilen.

Du har altså bare kjørt bilcross omtrent i et år, men du har allerede kvalifisert deg til juniorlandsfinalen. Hvordan gikk det for seg?

Jeg kjørte kvalifiseringsløp i Rendalen for noen uker siden. Jeg klarte å rykke opp fra C-finalen, og så kvalifiserte jeg meg i B-finalen. Det er nok høydepunktet i karrieren min så langt, da jeg gikk ut av bilen og fikk høre at jeg var videre til landsfinalen!

Hvilke forventninger har du til juniorlandsfinalen da?

Det blir jo veldig spennende, så langt er det omkring 100 påmeldte, og de er jo for det meste gutter, men det foregår kvalifiseringsløp hele sommeren. Jeg tror nok det er en fordel å kjøre på Hamar, jeg kjenner jo banen på Vendkvern inn og ut. Planen nå er å ligge i hardtrening i sommer, så blir det bånn gass i august!

Hvordan er det å være jente i et mannsdominert miljø?

Det er litt tøft å kjøre mot gutta. Vi jentene får ingen forskjellsbehandling, for å si det sånn. Det er jo spesielt artig når jeg kjører forbi og vet at gutta bare ser «NoBalls» skrevet bak på bilen min.

Hva i livet er viktig for deg, bortsett fra bilcross?

Turning er jo noe jeg har holdt på med i ni år. Det ville jeg nok satset mer på hvis det ikke var for bilcrossen. Det gikk jo mye i spagaten og å slå hjul når jeg var yngre. Og en dag tok mamma meg til turnhallen, og så begynte jeg på Løten turn.

Hva slags planer har du for framtiden?

Førsteprioritet nå er å bli skikkelig god i bilcross! Jeg tenker jo å satse skikkelig på bilcross. Jeg har jo startet mitt eget lag, «Girl Power Racing», med foreløpig meg som eneste sjåfør, men jeg håper jo å utvide. Jeg har allerede omkring ti sponsorer.

Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg tror nok fortsatt jeg er en del av bilcrossmiljøet, om jeg kjører eller ei. Det er godt mulig jeg er med og organiserer og sånn, som en ’ildsjel’ i miljøet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Startgropa: Silje Gjenga Lund (16) fra Vallset kjører bilcross, og skal representere Hamar i juniorlandsfinalen i august. Her avbildet i favorittbilen.Foto: Torbjørn Jørstad
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke