Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
I Startgropa: Ingrid Nøren Stenersen (24) fra Hamar landet jobben som sjørøveren Rebekka i Kristiansand Dyrepark, blant 600 søkere. Daglig seiler hun inn i Abra Havn til stor glede for unge pirater.
 
Sjørøver fra Mjøsas bredder
Ingrid Nøren Stenersen (24) fra Hamar seiler daglig inn i Abra Havn i Kristiansand i sommer, og øynene lyser opp blant barna. Den unge skuespilleren har byttet ut Mjøsas bredder med Grashavet.

Publisert: 29.jul.2017 08:27
Oppdatert: 29.jul.2017 08:38

Ikledd fullt sjørøverkostyme slår Ingrid Stenersen av en prat med HA over telefon. – Det blir jo ofte litt varmt, det er ganske mange lag med kostyme, forteller hun lattermildt. Som menig sjørøver tilbringer det lokale skuespillertalentet sommeren i Abra Havn og Kaptein Sabeltanns Verden i Kristiansand Dyrepark, til stor glede for de yngste.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg i Dyreparken?

Vi seiler inn i sjørøverlandsbyen Abra Havn hver morgen og vekker befolkningen der med kanoner og sang. Så er det sjørøverfrokost, og ellers går det i sang og dans og skattejakt. Utover dagen er det flere forestillinger i parken, og mingling hvor vi tar bilder og prater med barna.

Var du Sabeltann-fan som yngre?

Ja, jeg var her og så på Sabeltann for første gang da jeg var kanskje fem-seks år gammel, og jeg syntes det var så kult! Jeg kjøpte CD-en, og den hørte jeg på i mange år. Den er blitt godt brukt, jeg lagde dans til alle sangene til og med!

Hvordan fikk du jobben som sjørøver?

Jeg var på audition, og det var 600 søkere. Det var først en runde med sang, så callback hvor de bestemte om de ville sende oss til Hakkebakkeskogen eller Kardemommeby eller til Sabeltann. Da ble det Sabeltann på meg.

Hva er det beste med jobben du har i sommer?

Det syns jeg er å møte alle de ivrige barna. Også å få lov til å synge og danse med til sangene; det er så god stemning da! Det er bare lek og glede, og det er utrolig gøy å få denne muligheten.

Kan du fortelle litt om skuespillerkarrieren din så langt?

Jeg er jo fra Hamar, så etter Ajer gikk jeg på dramalinjen ved Stange videregående. Etter det fulgte tre år på Bårdar Akademiet i Oslo, og siden har jeg jobbet frilans. Jeg har gjort en del på Hamar faktisk, og satte opp forestillingen «Jonas i jungelen» i 2015 og 2016; den er for øvrig også satt opp i Oslo og Hønefoss. Jeg deltok også i blåklokkevikua under Prøysenfestivalen i fjor, og jeg har spilt både prinsesse og rev i Hamar Teaters romjulsteater, sammen med Kippersund-gjengen. Det har blitt en del på hjemmebane, og jeg har kost meg veldig med det.

Hva fikk deg til å satse på en skuespillerkarriere?

Jeg har jo egentlig brent for det veldig lenge, jeg har alltid vært glad i både sang og dans og musikk. Det var derfor jeg valgte Bårdar, så jeg kunne gjøre litt av alt. Det er noe utrolig spennende i det å få lov til å jobbe på denne måten og møte så mange forskjellige folk og kunne sette seg inn i forskjellige roller. Selvfølgelig, i perioder er det ikke så mye å gjøre og det kan jo være litt tøft, men det er verdt det. Det er det her jeg har lyst til å gjøre.

Hva blir det neste fra deg etter at du er ferdig i Dyreparken?

Tja, si det. Jeg har jo enda en periode igjen her, jeg er mest sannsynlig ikke ferdig før etter høstferien. Så da blir det jo en stund til her, også skal jeg nok undervise litt i Oslo. Jeg og en venninne jobber sammen i Ruseløkka kulturbarnehage, hvor vi har musikallek. Jeg har jo noen sånne småprosjekter her og der, men det er ikke alt som er helt satt enda. Men jeg har noen planer, så får vi se hva det blir til.

Hva ville vært den store skuespillerdrømmen din?

Det hadde vært veldig stas å få jobbe på teater, for eksempel på Det Norske Teatret. Drømmen er vel å kunne leve av det her på heltid. Jeg har hatt litt jobb i barnehagen ved siden av, men det er jo det her som er hovedinntekten min, i hvert fall nå som jeg har jobb i Dyreparken.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Forhåpentligvis som skuespiller med masse jobber på et teater, gjerne Det Norske Teatret. Man må sette sånne mål, det er viktig, det. Men det aller viktigste er å ha det gøy!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke