hacklink
18. sep
 
Sommermoro for de minste
Kortreist: Bli med til en av landets største turistmagneter!

Publisert: 21.jul.2017 07:14
Oppdatert: 21.jul.2017 07:30

Berg- og dalbane-varianten av Reodor Felgens berømte doning, døpt Il Tempo Extra Gigante, dundrer nedover skinnegangen. Et steinkast unna gir Askeladdens eventyrskip store og små luft i håret. Grønnkledde ungdommer med sommerjobb i parken holder orden på køer og måler høyden på små poder, som gjør seg litt ekstra lange i beina for å være store nok til å få kjøre go cart. Det lukter en søtlig blanding av popkorn og grillmat.

– Jeg kjørte alene! forteller Dennis Hagen Tiller (8) fra Moelv, åpenbart litt stolt, etter en frisk runde med Il Tempo Extra Gigante.

– Nå har jeg tatt den fire ganger. Men nå skal vi bade, forteller Dennis, før han sammen med mamma Anita Hagen og lillesøster Emilie (5) og noen venner setter kursen mot Hunderfossens badepark. Her er det svømmebasseng, et par sklier og et hinderløypestativ med dusjer som spruter vann i alle himmelretninger.

– Vi bor på campingen like nedi vegen her, så vi var her i går også. Kanskje blir det flere turer inn i parken her også, vi tar det litt som det kommer, forteller mamma Anita Hagen.

Faktisk er det sånn at Hunderfossen familiepark har vokst seg så stor siden åpningen i 1984 at det er godt å ha litt tid der. Her er det til sammen 60 attraksjoner, fra biler man kan kjøre selv til mer tradisjonelle tivolikaruseller. Rundt i parken finnes en rekke trampoliner og klatrestativ, her er tråkketraktorer og minigravere, fjernstyrte biler og båter, og et drøss av spennende ting både å titte på og å gjøre.

Det er kinoforestillinger og teateroppsetninger flere steder i parken, og i eventyrslottet får du stifte bekjentskap med folkeeventyrene. Det samme kan du inne i det ruvende, 70 tonn tunge trollet.

I fjor sommer åpnet lekehuset for småtroll, en polstret verden med farger og lyder som skal appellere til de aller yngste. Dette er siste tilskudd i rekken av attraksjoner. Og kanskje er det kjærkomment for mor og far også, for på en svett sommerdag kan det være rimelig deilig å deise ned på en pute her inne når beina har trasket rundt i parken lenge nok.

Hvis du beveger deg fra inngangen og helt til den andre enden, finner du Energisenteret, med mye spennende som små og store nysgjerrigperer kan undersøke.

Menyen du får er variert, men prisene er til gjengjeld ganske stive. Allerede idet man parkerer bilen, er sirkuset i gang. 50 kroner koster det å parkere på grusplassen. Det finnes hyggeligere måter å ønske folk velkommen på.

Deretter går det slag i slag, også for visakortet. Fristelsene står i kø. Nær sagt hver eneste attraksjon ender med at du må gå gjennom en butikk, gjerne full av trollfigurer, prinsessekroner og overdimensjonerte kjærlighet på pinne, som ingen noensinne har klart å spise opp, men som likevel frister de små en alen lange noe helt voldsomt. Og god stemning vil man jo ha, så det er best å bla opp.

Så skal Hunderfossen ha pluss i margen for å tilby lån av griller. Parken kan skilte med sju serveringssteder, men når kyllingwrapen inneholder en halv boks mais, litt dvask salat, en klatt dressing og to små kyllingbiter, føles det å nyte medbrakt som et godt alternativ.

HA møtte en erfaren gjeng som stilte med grillmat i familieparken. Bestemor Unni Høye Elvestad og bestefar Harald Elvestad fra Dovre hadde tatt med seg barnebarna Magnus og Even Elvestad og Marie, Jonas og Emma Elvestad Øwre.

– Vi bor på campingen i Øyer, så det er andre dagen vi er her, forteller bestefar Harald Elvestad.

Også hans skokk med barnebarn hadde tatt noen runder med Il Tempo Extra Gigante, berg-og-dal-banen som for øvrig har gjort Hunderfossen og Caprino Filmcenter til uvenner. Saken dreier seg om rettigheter, og den skal opp i Høyesterett. Men striden er heldigvis ikke merkbar for parkens besøkende.

For når man er på Hunderfossen, gjelder det å hygge seg. Alt er tilrettelagt for en trivelig dag. Stine Dalen Fidjeland fra Porsgrunn, en av de besøkende den dagen HA stakk innom, husker hun var på Hunderfossen som barn. Mens datteren Sunniva Dalen Fidjeland (6) putret rundt i en liten bil på en av de mange banene, kunne moren fortelle at familien hadde leid leilighet på Sjusjøen, og la inn to dager på Hunderfossen når de først var i området.

– Det er veldig flott her, masse gøy å gjøre for barn i alle aldre, sier Stine Dalen Fidjeland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke