Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Ragnar Kolloen Skaug.
 
Til topps i lærling -NM
Ragnar Kolloen Skaug vant årets NM i Elektromontørfaget som den beste av 114 lærlinger. Det må kunne kalles en god jobbsøknad for framtida.

Publisert: 28.aug.2017 06:33
Oppdatert: 28.aug.2017 06:37

hele Energi-Norge var samlet på messe i Drammen, og førstepremien til den beste lærlingen i elektromontøryrket ble delt ut av selveste olje- og energiministeren. At 20-åringen heretter kan få jobb hvor han vil, har likevel lite å si. Ragnar har funnet sin framtidige arbeidsplass i Stange Energi AUS. Det er her, og helst i toppen av en 10 meter høy strømmast, han liker seg best.

Hvordan havna du egentlig på lærling-NM?

Det er Gunnar (Huynh, prosjektleder i Stange Energi AUS) som er ivrig på å få oss lærlingene til å delta. Jeg tok den første prøven med teori på nett og ble plukket ut til finalen sammen med 20 andre, av i alt 114.

Hva slags øvelser måtte dere gjennom?

Det var fem ulike prøver over to dager. En teoretisk, og så fire praktiske. Mye gikk på tid. Noe på sikkerhet, og nøyaktighet.

Hvilken øvelse klarte du best?

En av prøvene var å fire ned en dukke fra ei mast, den skulle simulere en person som hadde fått strøm gjennom seg, Oppgaven klarte jeg fort og uten feil.

Hvordan føltes det da de leste opp ditt navn som vinneren?

Jeg visste jo ikke på forhånd hvordan det hadde gått, men jeg følte på meg at jeg hadde gjort det ganske bra. Så jeg ble litt skuffet først, da de leste opp 2. og 3.-plassen. Men så leste de opp navnet mitt, som vinneren. Jeg ble jo kjempeglad. Og det er jo veldig fint å ha på CV-en.

ja, hva tenker du egentlig om framtida?

Jeg kunne jo søkt mer skole og utdannet meg til ingeniør etter hvert, men jeg trives her jeg er nå. Det er i nærheten, det er et bra arbeidsmiljø. Jeg har lyst på en praktisk jobb hvor man kan gjøre noe fysisk. Kontorjobb er ikke noe for meg.

Hva er det beste med yrket?

Det er å kunne være ute hver dag, å jobbe på linje. Når det er fint vær og vi er ute på en høyspentlinje i skogen f.eks., og vi klatrer rundt som apekatter i stolpene. Det er gøy.

Til motsetning fra vanlige elektrikere som jobber mye inne i store bygg osv., er vi alltid ute. Og så jobber vi med litt grovere ting, tykkere kabler og sånt, og det liker jeg.

Det blir litt … spenning i hverdagen..?

Ja, det blir jo det. Vi driver jo med sterk strøm, og det kan jo være farlig, selv om jeg ikke har opplevd noen uhell så langt heldigvis. Sikkerhet er viktig. Og så bør du ikke ha høydeskrekk i det yrket her, det passer dårlig.

Hvor høyt opp klatrer dere?

Vanlige stolper er mellom 9–10 meter. Og på store linjer kan de bli 20.

Hvordan fikk du lærlingplass?

Det er få som har hørt om el-montøryrket, jeg hadde ikke det sjøl heller da jeg begynte på elektrolinja på videregående. Men så var jeg på utplassering her, og da var det gjort. Jeg er veldig fornøyd med å få lærlingplass her, det er ikke så mange ledige plasser.

Hvordan tar de vare på deg som lærling?

Gunnar Huynh som har ansvaret for lærlingene gjør en knalljobb, og det er et generelt godt læringsmiljø her. Jeg hadde jo ikke vunnet hvis det ikke var for god opplæring fra kollegaene.

Så du brakte ære til arbeidsplassen din når du kom hjem med NM-tittel?

Ja, Stange Energi har jo deltatt i mange år, og selv om de er små i forhold til mange andre bedrifter har de klart topp 5 mange år på rad. Men 1.-plassen har vi ikke klart på 16 år.

Ble det feiring med kake?

Nei, det ble ikke noe kake. Jeg fikk en drill, og et gratulerer, i et personalmøte. Men jeg hadde ikke forventa å få noe i det hele tatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke