Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
I startgropa: Julie Boysen Hillestad (17) fra Hamar er et ungt og lovende talent innen golf. Her fra NM i golf på Atlungstad Golf i 2014.Foto: Pål Jacobsen
 
Ung og lovende golfer
Hun gikk sin første golfrunde da han var fire år gammel, og har alltid hatt en golfkølle i nærheten. Kan Julie Boysen Hillestad (17) fra Hamar være den neste Tutta?

Publisert: 09.sep.2017 14:17
Oppdatert: 09.sep.2017 14:22

Hun har ikke rukket å fylle 18 enda, men Hamar-jenta Julie Boysen Hillestad (17) er allerede et lovende talent innen golf. HA slo av en prat med den unge golferen før hun dro videre for å forberede seg til en turnering.

Hvorfor golf framfor andre idretter?

Hele familien driver med hundekjøring, og alle er veldig aktive der bortsatt fra meg. Mamma har 25 VM-gull så man skulle jo tro at jeg vil følge etter henne, men jeg ønsker heller å gå min egen vei. Jeg vil bli god på egen hånd, så ikke folk bare tror at jeg følger etter henne. Da endte jeg opp med golf. Det er en veldig gøy prosess, man får alltid utfordret seg selv.

Hvor lenge har du holdt på med golf?

Jeg gikk min første golfrunde på Kvitfjell da jeg var fire år, og i 2012, da jeg var 13, gikk jeg min første golfturneringen. I starten var det bare litt her og der bare for gøy, og det var først i 2015 at jeg begynte å tenke at det er det jeg virkelig vil drive med. Jeg hadde vunnet VM-gull i hundekjøring i Tyskland, og da jeg sto jeg på palen så tenkte jeg at det her er egentlig ikke helt det jeg har lyst til å drive med. Det var da jeg for alvor la fra meg hundekjøringen og begynte å satse på golf.

Hvor trener du og hvor ofte?

Jeg trener på Atlungstad. Jeg liker meg best der. Jeg er veldig stolt av å være en del av den klubben, det er veldig mange frivillige der. Det er ikke så mange juniorer, men det er et veldig bra miljø. Alle er hyggelige mot hverandre og man får lyst til å være der. Hvor mye jeg trener varierer veldig, alt fra 25 til 50 timer i uka. Jeg trener ofte fysisk 1–2 timer før skolen, så når jeg kommer på treningsfeltet senere på dagen er det mest teknikker og putting og sånn som jeg øver på. Jeg har en trener fra Lørenskog som er veldig flink, men jeg trener også mye på egen hånd.

Hva må til for å bli god i golf?

Det er veldig mange som trener veldig mye, og egentlig ganske likt. Da må man jo skille seg ut og gjøre ting litt annerledes, da utgjør det stor forskjell. Jeg har en mor som alltid har sagt at jeg må gi det lille ekstra, og det tror jeg hjelper veldig.

Du fikk Sparebank 1 Østlandets talentstipend i helga, hvordan føles det?

Det var veldig gøy å få penger for å ha gjort noe bra, og det hjelper jo godt med. Det er jo en del turneringer og samlinger å reise på, og utstyr som må kjøpes inn, så 25.000 kroner kommer godt med der.

Har du et favorittøyeblikk fra golfbanen?

Det er veldig mye gøy som har skjedd, men det er jo morsomst når det går bra. Da jeg spilte NM på Atlungstad, så var det en av rundene hvor jeg kom inn på fem under par, som var banerekord. Dessverre hadde hun foran meg kommet inn på det samme ti minutter før meg, så det ble bare tangering. Men det er den beste runden jeg har spilt, da gikk alt som det skulle.

Har du noen forbilder?

Mamma er et veldig stort forbilde. Hun er en rå dame! Jeg ser egentlig opp til mange av de beste i hver idrett, for de har gjort noe litt annerledes enn alle andre. De er jo tross alt best. Det er egentlig veldig mange jeg ser opp til, og mamma er en av de.

Har du satt deg noen mål for framtiden når det kommer til golf?

Jeg prøver jo å sikte mot toppen. Det er derfor det er gøy å trene, for å prøve å bli best mulig. Det høres kanskje teit ut å si at man vil bli best i verden, men jeg vil i hvert fall prøve det og se hvor det går.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Da har jeg veldig lyst til å spille på LPGA, det høyeste nivået i verden. Det er der Tutta spiller. Da er jeg vel 27, så jeg burde vel ha klart noe da. Kanskje ikke helt i toppen enda, men målet er å ha det kjempegøy hvis det ikke går for det. Jeg har hatt det kjempegøy til nå så jeg håper det fortsetter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke