Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
NYETIMBER.
 
Britiske bobler

Publisert: 04.mai.2018 08:22
Oppdatert: 04.mai.2018 13:08

Mai er tid for bobleviner, enten det er til 17. mai-festen eller starten på terrassesesongen. Etter denne ukas nyhetsslipp er det også mulig å variere med engelske bobleviner, og de er spennende nok. Men hvordan går sammenligningen med en fransk Cremant til halve prisen?

Nyetimber Classic Cuvee

Storbritannia 7345101, kr 389,40

Nyetimber rangeres i toppen av engelske musserende viner. Med druer som Chardonnay og Pinot Noir er det også mye som minner om fransk Champagne – mineralsk og eplepreget på duft, smaksrik og balansert, stor fylde og bra konsentrasjon. Men er det verdt nesten 400 kroner? For denne vinen har også Champagne-pris. Og det er nok flere Champagner i dette prissjiktet jeg heller ville ha gått for.

Ridgeview Bloomsbury 2014

Storbritannia 6197901, kr 320

Mer engelske bobler, duft av gjærbakst og eple, godt utviklet syre, men mangler nok litt eleganse. Kanskje er det dette som utgjør den største forskjellen. Dessuten virker prisen høy også her.

Ligier Cremant de Jura

Jura 2197401, kr 189,90

En deilig frisk Cremant fra Jura med god syre og bløt fruktighet – dette er Cremant på noe av sitt beste. Lett og innbydende, myk, med godt mineralsk preg og hyggelig pris. Så er det noe poeng å betale dobbelt så mye for den beste britiske boblevinen? Det er absolutt morsomt å prøve den engelske varianten. Men ut fra prisen ville jeg nok ha valgt Cremant eller Champagne.

Nyetimber: Terningkast: 5

Ridgeview: Terningkast: 4

Ligier: Terningkast: 5

 
RIDGEVIEW.
LIGIER.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke