Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Høstlige toner

Publisert: 14.sep.2018 08:38
Oppdatert: 14.sep.2018 09:04

Det er ingen tvil lenger; det er høst i lufta. Og det er helt på sin plass at det er høstmaten som søker sitt følge. Her er tre toppers røde høstviner – en Bordeaux, en burgunder og en spansk fra Jumilla, som i hver sine prisklasser er med på å gi høstmåltidet et ekstra løft. Alle tre er fra nyhetene i basis.

Castillo de Zalin Monastrell 2017

Jumilla, Spania 10259801, kr 125

Dette er rundens store overraskelse. At en spansk billigvin har så mye å by på, er ganske oppsiktsvekkende. Søte mørke bær på duft, fyldig, spenstig og overraskende rik. Tar godt tak og holder det lenge. En allround kjøttvin, gjerne til vilt, men også til fårikål, og da kan den godt være av det kraftige slaget.

Ch. de Cots 2014

Cotes de Bourg 10283601, kr 159,90

Det dukker stadig opp rimelig Bordeaux, og dette er en av dem. Noe sødme, mørk frukt, krydder og lær på duft, flott struktur, myk og ganske slank. Når det dukker opp en så god Bordeaux i denne prisklassen, og som attpåtil er biodynamisk, er det bare å handle. En matvin mer enn kosevin, men med et vidt bruksområde.

Brun Morgon Cote du Py Javernieres

Morgon, Burgund 7161501, kr 275

Opp en prisklasse, og opp i kvalitet også. Basert på 100 prosent Gamay fra en svært solid produsent. Saftig og fyldig, finstemt, harmonisk og lekker. En stilig viltvin, gjerne til fugl.

Castillo: Terningkast: 5

Ch. de Cots: Terningkast: 5

Brun: Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke