buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
PENFOLDS
 
Søte juletid

Publisert: 14.des.2018 06:45
Oppdatert: 14.des.2018 09:34

Julen er tid for søte hvitviner, portviner og en og annen sterkvin. Her er tre lekre; en søt hvitvin fra Sauternes, en søt en fra Coteau du Layon, og en tawny som minner om portvin, men som faktisk er fra Australia. For verden er ikke alltid som en tror.

Ch. Raspide Cuvee Pechon 2011

Sauternes 10466802, kr 159 (37,5 cl)

Mange av de knallsøte hvitvinene fra Sauternes er blant verdens beste i sitt slag: det gjelder bare å finne noen som ikke er altfor heftig priset. Her er en fantastisk lett og lekker Sauternes, fyldig, rik og uimotståelig, som kan være en super dessertvin – som til riskrem. Eller hvorfor ikke være dristig og gjenoppta den franske tradisjonen med søte viner til salte aperitiffer?

Ch. Pierre-Bise Beaulieu Les Rouannieres 2016

Coteaux du Layon, Loire 10165602, Kr 278,30 (50 cl)

Den optimale vinen til tørkede frukter som aprikoser – her er den! Går til både fiken og sultaner, men gi den helst litt alenetid med aprikosene. Rik og supersøt, men også med en flott friskhet. Lekker til formkake, men prøv den til kransekake også.

Penfolds Father Grand Tawny

South Australia 2055601, kr. 299,90

Portvin er julevin framfor de fleste. Men alternativene fins. Denne fra Penfolds er en australsk tawny-variant, for den som har lyst til å bevege seg utenfor allfarveg. Stor fylde, god fruktighet og sødme. Men også flott konsentrert. Kanskje litt på kanten å ikke holde seg til Portugals portviner, men noen ganger må en bare la det stå til.

Ch. Raspide: Terningkast: 6

Ch. Pierre-Bise: Terningkast: 6

Penfolds: Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat