17. aug
FLAGSTAD: Kirsten Flagstad Festival skal ikke bruke Kirsten Flagstad-salen i Hamar Kulturhus, verken under festivalen eller i årets videre program. – Vi skulle gjerne, for det er en fantastisk sal. Men den blir for kostbar for oss, sier kunstnerisk leder Randi Stene.
 
– Blir for dyr for oss
Kirsten Flagstad Festival ser seg ikke i stand til å bruke kulturhussalen som bærer Kirsten Flagstads navn.

Publisert: 22.apr.2015 11:43
Oppdatert: 22.apr.2015 11:47

Ikke fordi festivalen ikke vil, men på grunn av leieprisen.

I stedet velger Flagstadfestivalen andre og atskillig rimeligere arenaer, både for sommerens festival i juni og for sine konserter framover høst og vinter. Festivalen arrangerte to konserter i Flagstadsalen i vinter, den ene med Operaorkesteret, den andre med Kringkastingsorkesteret (Kork), men opplevde å ikke kunne konkurrere prismessig med kulturhusets egen TorsdagsLive med Kork et par måneder før.

husleia

– For en liten arrangør som oss, er det dyrt å leie denne salen, vi må jo regne husleie og andre tjenester inn i våre billettpriser, noe kulturhuset slipper i sine egne produksjoner. Dermed måtte vi sette ned vår billettpris for i det hele tatt å kunne fylle salen, sier kunstnerisk leder i Kirsten Flagstad Festival Randi Stene.

– Vi har ikke noe utestående med Hamar Kulturhus, alt har gått etter boka, presiserer Stene.

– Men vi har for det meste mindre konserter og det er bare ved spesielle anledninger vi kan fylle salen. Så dette er en ren pengemessig vurdering. Dermed må vi velge å bruke andre og mindre kostbare arenaer; Hamardomen, Hedmarksmuseets aula, og Gregers, samt Stortorget.

– Dere skal ha konsert utenfor, men ikke inne i?

– Ja. Akkurat torgkonserten skal ha plass til mange flere enn hva noen sal i Hamar har. Men heller ikke de andre konsertene vi har på programmet i festivalen og utover i året, blir i Flagstadsalen. Med dagens leie- og tjenestepriser er det bare ved spesielle anledninger, der vi er sikre på å ha fullt hus, at salen er aktuell for oss,

– Vi vil jo så gjerne bruke Kirsten Flagstad sal. Men med en fjerdedel mindre i festivalstøtte fra kommunen, må vi ta konsekvensen. Vi håper dog det kan bli annerledes en gang.

Aspeli vil

– Litt pinlig for Kirsten Flagstads by, ordfører Morten Aspeli?

– Vi er i en prosess for å klarlegge kulturhusets drift, så jeg kan ikke gå inn på enkeltsaker. Men la det være helt klart: Jeg ønsker at det flotte huset vårt, med den fantastiske salen som bærer Kirsten Flagstads navn, skal bli brukt av Kirsten Flagstad Festival, og at det blir lagt til rette for det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke