19. aug
– Preges av Tilbudet: Tømmerstock-general Rune Myhren (i hvit skjorte) ønsker flere kvinnelige artister på Tømmerstock, men mener artistene selv og managementene promoterer for dårlig. Her er han selv på scenen med Scandinavian Roots Revue under fjorårets festival.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
– By på dere selv
– Det er så å si ingen kvinnelige artister, verken lokale eller nasjonale, som henvender seg til oss og byr på seg selv, sier Tømmerstock-sjef.

Publisert: 17.feb.2016 09:09
Oppdatert: 17.feb.2016 09:13

Det var i går HA skrev om at årets Tømmerstock-festival utelukkende har menn på plakaten, noe som ble kritisert av artistene Frida Ånnevik og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal. Tømmerstock er ikke alene om å ha en mannsdominert artistrekke. I 2015 gjorde Dagsavisen en opptelling blant headlinerne til ni av Norges største musikkfestivaler. 80 prosent var menn eller grupper bestående av menn.

- Flest menn som «pushes»

– Det er bekymringsverdig. Jeg er helt med på at flere kvinnelige artister må være en målsetting. Men når det er sagt, så «pusher» managementene flest mannlige artister. Det er svært få som har et utpreget mangfold av damer. Vi lytter jo også til hva managementene har å selge, og blir helt klart farget av det, sier Myhren.

– De tar ikke kontakt

– Det er så å si ingen kvinnelige artister, verken lokale eller nasjonale, som henvender seg til oss og byr på seg selv. Vil man inn på enn arena eller festival må man i en viss grad selge seg inn, og det er det få kvinnelige artister som gjør. Det er et paradoks. Det er ikke sånn når man driver med booking, at hvis man ikke får de man prefererer, så setter man booking på vent, på grunn av en kjønnskvotering. Vi må fortsette bookingen vår når vi har fått avslag på enten pris eller tilgjengelighet, sier Myhren.

– Jeg vil gjerne også få sagt at vi vil fortsatt jobbe for å ha en kvinneandel på festivalen. Men hvis jeg forstår Ånnevik rett: er det kun kvinnelige artister som gjør at en festival ikke blir en ølfestival med bakgrunnsmusikk?

– ALDRI VÆRT FLERE KVINNER

Konsertarrangør Espen Solheim Røhne i Venues hevder tilbudet av kvinnelige artister aldri har vært større, og at det i hvert fall ikke er grunnen til festivaltrenden.

– Kvinnene står sterkere enn noen gang. Det er et veldig bredt innslag av kvinnelige artister på musikkscenen i dag. Det er det ingen tvil om. Se på Spellemannsprisen, og hvem som får mest oppmerksomhet der, sier Røhne.

– Når jeg booket Kønnband-festivalen i fjor var det flere kvinnelige artister enn mannlige, og det var ikke som at vi satt og lurte på hvilket kjønn vi skulle booke. Vi valgte de mest interessante artistene, og det var blant annet Frida Ånnevik, Haddy Njie og Siri Nilsen, sier Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke