19. aug
Ukjent terreng: Return-vokalist Knut Erik Østgård skal prøve seg i sjangeren opera i lørdagens stjernekamp. Han innrømmer at det er noe han ikke har sunget mye av tidligere, og tror det blir den største utfordringen i konkurransen.
 
– Det blir nok en litt rusten operastemme
Så langt i stjernekamp har Knut Erik Østgård prøvd seg på både latino og hip-hop. Den største utfordringen mener han allikevel ligger i opera.

Publisert: 01.okt.2015 21:44
Oppdatert: 02.okt.2015 07:54

– Alt sammen har bare vært moro så langt, sier Return-vokalist Knut Erik Østgård om sin deltakelse i TV-programmet Stjernekamp.

Østgård har kommet seg gjennom fem programmer, og er fortsatt blant dem som er med videre. Til nå har deltakerne blant annet fått prøvd seg i kategoriene latino, hip-hop og storband. Østgård innrømmer at verken latino eller hip-hop var noe han hadde begitt seg ut på tidligere. Allikevel fikk han gode tilbakemeldinger etter forrige helgs opptreden i hip-hop med 50 Cents låt «Candy shop».

– Det var litt overraskende med så gode tilbakemeldinger fra dommerne. Jeg reddet nok litt med at jeg fikk lov til å rocke det opp mot slutten av låta, sier han.

Sjenanse ikke tema

Han mener mye handler om hvordan man framstår på scena i konkurransen.

– Det handler om å by på seg sjøl. Under hip-hop-delen viser jeg at jeg hvert fall tør å prøve. Sjenanse er ikke et ord som passer for meg, forteller Østgård.

Han erkjenner at det blir travle dager mens han er med i Stjernekamp.

– Jeg har jo jobb ved siden. Jeg prøver å utnytte tida så godt jeg kan, og det blir mye øving i bilen på vei til og fra steder, sier han.

– Største hinderet

På lørdag venter nok en utfordring for Østgård og de andre deltakerne. Da skal de nemlig konkurrere i opera.

– Det blir det største hinderet. Det er ikke så stor kunstnerisk frihet der, som i for eksempel hip-hop, sier han.

Han har i tillegg slitt med influensa denne uka, som gjør forberedelsene enda vanskeligere.

– Det ville nok uansett blitt en litt rusten operastemme, men nå blir den enda mer rusten. Jeg skal synge opera så godt jeg kan, og med innlevelse, sier Østgård som skal synge Mozarts «Deh vieni alla finestra».

Selv om han vil være med så lenge som mulig ser han ikke på det som noen krise om han skulle ryke ut.

– Jeg har ingen formening om hvor langt jeg kan nå. Skulle jeg ryke ut og få en ekstra frihelg før jul, er ikke det noen krise, forteller Østgård, som i november også skal ut å spille med Return.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke