23. aug
VELKOMMEN: Kinosjef Espen Jørgensen ønsker velkommen til Hamars egen filmfestival, Hamarama, for tredje gang. Foto: Remi Laakso
 
– Festival er viktig
I slutten av uka er det klart for Hamarama. Trenger Hamar en egen filmfestival? – Helt klart. Vi ønsker å bidra med mer enn kun underholdning, sier kinosjef Espen Jørgensen.

Publisert: 14.apr.2015 09:06
Oppdatert: 14.apr.2015 09:09

Han byr på førtitre filmer, nitti forestillinger, møte med filmskapere, konkurranser og sosiale treff. Åpningen er torsdag 16. april – og så er det igjen klart for fire dagers filmfest i Hamar.

– Jeg synes det er viktig å vise filmer som ellers ikke oppnår så mye oppmerksomhet, sier Espen Jørgensen.

– Det er ellers så mange dager med popkorn og «Fast & Furious». En festival som dette gir flere en anledning til å bli interessert i film, som igjen kan gi store opplevelser å dele med andre, og å tenke på i lang tid etterpå.

Samarbeid

Filmfestivalen Hamarama samarbeider med Kosmorama i Trondheim. På plakaten begge steder står filmer som: «NN» (Peru), «Corbo» (Canada), «Cartoonist – foot soldiers of democracy» (Frankrike), «A girl walks home alone at night» (USA/Iran), «Corn Island» (Georgia), «Far from men» (Frankrike) – og «The Lesson» (Bulgaria). Sjekk også ut filmen «Stammen» (Ukraina), hvor vi blir med inn i miljøet på en internatskole for døve, og elevenes «skjulte verden av lyssky fritidssysler og organisert kriminalitet». All dialog foregår på tegnspråk, «en film som hovedsakelig fortelles på et høyt universelt kroppsspråk». Prisvinner.

– Folk i bransjen spøker gjerne med «jo bedre film, jo dårligere besøk», sier kinosjef Espen Jørgensen, som er rask med å legge til at Hamar kino kan vise til en økning i besøk på denne type filmer.

Kinosjefen tror Hamar kinos «klubb», «Perledykkerne», har løftet interessen for filmene som ikke har de største Hollywood-budsjettene i ryggen.

– Dette tilbudet har gitt et løft for visning av de mer «smale» filmene, sier Espen Jørgensen.

Noe for alle

Det vil også bli vist internasjonale storfilmer, og publikum har selv fått velge mellom 18 nominerte. Under filmfestivalen Hamarama vises «Birdman», «The Grand Budapest Hotel», «Pride», «The Imitation Game» og «Boyhood».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke