18. aug
Turboneger: I morgen er Thomas Seltzer (til venstre) tilbake i byen der han ble født. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
 
– Je kjæm hematt
– Nå kjæm je hematt, sier Thomas Seltzer (46), men rekker neppe en tur oppom hytta på Budor før han drar videre.

Publisert: 19.nov.2015 11:07
Oppdatert: 19.nov.2015 13:48

I morgen står Thomas Seltzer på scenen i Hamar Kulturhus sammen med deathpunkgruppa Turboneger, som han var med og startet i 1989. Det blir også litt som å komme hematt for musikeren og journalisten.

Thomas så nemlig dagslyset for første gang på Hamar sjukehus 27. juli 1969.

– Men jeg pleier å si at jeg nesten ble født på samme sted som Edvard Munch, forteller Thomas Seltzer til HA.

Mora fra Ådalsbruk

– Mora mi er fra Ådalsbruk, og vokste opp på husmannsplassen Solstad, som lå under Englaug. Det var der vi var rett før jeg ble født, men vi rakk å komme til sjukehuset i Hamar, sier 46-åringen, som har forfedre fra Løten i flere generasjoner bakover.

– Bestefaren min, Magnus Jenssen drev en skyteskivefabrikk og en skifabrikk like ved Ådalsbruk stasjon, ja, du vet vel at postnummeret på Bruket er 2345? spør musikeren, og kjører på med mer fakta fra Løten.

Familien bodde i USA til Thomas var seks år gammel, men han ser levende for seg at han badet i dammen i Svartelva like ved Klevfos da familien var tilbake i Norge i 1976.

– Mora mi, Wencke Jenssen, gikk på Katta sammen med Knut Faldbakken, og da er det jo ekstra moro at vi i Turboneger har brukt Faldbakkens sønn, Matias fra Ridabu til å lage flere av Turbonegers platecover, sier Seltzer som har flere relasjoner fra Hamar:

– Thomas Nordby og jeg ble født på samme tid. Vi forlot sjukehuset samtidig, og Thomas har jeg hatt kontakt med senere. Dessuten har jeg mye slekt i Hamar-området. Tanta mi Ellen, og mannen Oddmund Filseth bor jo i Hamar, og kusina mi, Elin, bor på et gårdsbruk i Vallset.

Hytte på Budor

Da har vi ikke nevnt at Thomas rett som det er reiser opp til Budor og hygger seg på familiehytta.

– Budor er jo Hedmarkens platå, skryter han.

– Vi skulle kanskje si litt om hva dere spiller i kulturhuset i morgen også?

– Vi kommer til å spille en miks av både gammelt og nytt stoff. Dessuten kommer det en ny singel fredag. Den heter «Hot for Nietzsche», forteller Turboneger-bassisten med aner i Løten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke