19. aug
Avslutning: Konserten i Vang kirke søndag markerte slutten for prosjektkoret fra Innlandet. I løpet av to intense øvingshelger har de 85 koristene øvd inn et fyldig repertoar av Vamps sanger. Vang kirke var nesten fullsatt til avslutningskonserten. Foto: Asgeir Høimoen
 
– Nesten litt vemodig
Etter bare to øvingshelger holdt 85 korister fra Innlandet Vamp-konsert for nesten fullsatt Vang kirke.

Publisert: 15.nov.2015 20:44
Oppdatert: 15.nov.2015 20:46

– Det her har vært helt fantastisk, forteller Stig Eriksen som er leder i Vang sangforening.

Til sammen 85 korister fra hele Innlandet har den siste tiden vært med i et prosjektkor som har fokusert på Vamps musikk. I helgen kom klimakset gjennom en konsert i Gjøvik og en i Vang kirke.

– Vi har hatt det kjempeartig i denne gjengen, og det er nesten litt vemodig at vi er ferdig nå. Vi skulle gjerne fortsatt med dette framover, sier Eriksen etter konserten i Vang kirke.

– Vakkert

Konserten søndag kveld var også en publikumssuksess. Vang kirke var bortimot fullsatt for anledningen.

– Jeg vil anslå at det var rundt 400 personer her i dag, og det er helt fantastisk. Dette koster jo mye, og har vært et risikoprosjekt, sier Eriksen, som også forteller at det var rundt 120 til stede på lørdagens konsert i Gjøvik.

Prosjektet har vært i regi av Norges Korforbund, og Vang sangforening har vært med som stamkor og samarbeidspartner. Prosjektet har også ført til at flere av deltakerne har fått et bedre innblikk i Vamps musikk.

– Både musikken og tekstene til Vamp er fantastiske. Det er vakkert i tillegg til at tekstene er geniale når man setter seg inn i det, sier Eriksen.

God avslutning

Dirigent for koret har vært Gudbrand Heiene. Også han har fått et nytt forhold til Vamp etter prosjektet.

– Det har vært fint å sette seg mer inn i Vamp. Det er substans i tekstene, og det er fine låter, sier Heiene.

Han synes søndagens konsert ble en god avslutning på dette prosjektet.

– Konserten i går var god, men det gnistret mer av koret i dag. Det har vært veldig moro, og jeg synes koret har levert bra, sier han.

Koret har hatt lite tid til å øve sammen i forkant av konsertene, og Heiene innrømmer derfor at han er avhengig av at ting faller fort på plass.

– Vi har bare hatt to øvingshelger, og foran konserten i Gjøvik øvde vi seks timer i forkant. Vi har vært veldig avhengig av at repertoaret har fungert. Den beste øvinga er uansett konserter, og jeg synes det ble bra, forteller Heiene.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Fornøyd: Dirigent Gudbrand Heiene er fornøyd med det prosjektkoret har fått til.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke