18. aug
 
Sandbecks enke roser Stange-teater
Målfrid Sandbeck beskriver årets stykke fra Kvennstuguteatret slik: «Det er bare så synd at ikke Vidar fikk se dette. Han hadde likt seg og ville ha ledd veldig godt i kveld!»

Publisert: 12.jun.2015 21:30
Oppdatert: 12.jun.2015 21:48

Det sa Målfrid Sandbeck, enken etter Vidar Sandbeck, til h-a.no fredag kveld.

Knapt noen er vel bedre egnet til å oppsummere og vurdere årets oppsetning til Kvennstuguteatret ett kunstnerens livsledsagerske.

Hun var da også strålende fornøyd – i likhet med de om lag 700 andre som fikk med seg første forestilling av «Når livet danser».

Stykket er basert på produksjoner av Vidar Sandbeck.

I tillegg til at samtlige skuespillere, fra unge dansere til hovedrolleinnehaver Anders Lillemo leverte varene, fortjener instruktør John Nyutstumo ekstra honnør for sitt bidrag til at Sandbecks originale hverdagsskildringer ble levendegjort på utmerket vis.

Kulissene kom til sin rett

Også i år var stykket lagd slik at den unike scenen med de gamle bygningene ble utnyttet på best mulig måte.

Hele området var tatt i bruk gjennom teaterstykket som var uten dødpunkter.

Uvanlig mye sang, som ventet, bidro til at årets stykke er både lett, svingende og humoristisk.

De kjente sangene ble utført på en stort sett utmerket måte og forestillingen var lagt opp slik at særlig vi som er litt oppe i årene fikk rene «husker du-kvelden».

Stemningen i det naturgitte amfiet tydet på at flere enn HAs utsendte koste seg. Når da også værgudene spilte med – det skulle da også bare mangle siden både St. Peter, Gud og Stange-ordfører Nils A. Røhne deltar i stykket – kan det ikke bli stort bedre.

100 skapte stemningen

Kåre Bryhni, styreleder for Kvennstuguteatret, var da også strålende fornøyd.

Bryhni, som for noen år siden flyttet tilbake til Åsbygda i Stange etter mange år utenbygds, er spesielt imponert over den store frivillige innsatsen:

– Dugnadsinnsatsen er helt topp. Om lag 100 personer bidrar. Jeg har grunn til å si meg ekstra imponert over dugnadsinnsatsen siden jeg selv reiste så mye at jeg alltid måtte kjøpe meg ut av dugnader. Her i Vallset er det ikke slik nå. Jeg er ekstra glad for at vi har klart å få med oss de unge, sa Bryhni understreket:

– Det er veldig moro at publikum ikke lenger «bare» kommer fra Stange. Nå kommer det mye folk Romerike til Ringsaker!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke