22. aug
 
– Alf er viktig for meg
Trygve Skaug trollbandt omlag 350 tilhørere på Prøysentunet søndag kveld.

Publisert: 15.jul.2018 22:02
Oppdatert: 15.jul.2018 22:18

Bortsett fra bitte litt trøbbel med teknikken da de første akkordene ble slått an, ble søndagens konsert med Trygve Skaug på Prøysentunet søndag kveld akkurat det de 350 frammøtte hadde drømt om.

– Den avlange boka til Alf Prøysen sto på pianoet hjemme. Jeg lærte å spille etter den. Prøysen har betydd mye for meg – og han betyr mye fortsatt!

Det sa Trygve Skaug (33) i et intervju med HA i Prøysenhuset.

GLAD OG STOLT

Artisten med flere plater, diktutgivelser og 100 konserter i året tok seg god tid til HA i forkant av konserten der han holdt publikum i ånde i halvannen time.

For en artist der ordene er minst like viktig som tonene, alene med gitaren, er kontakten med publikum og responsen avgjørende. Det godt voksne publikumet på Prøysentunet var eksemplarisk – ikke så rart siden vi fikk det vi kom for: En lun og hyggelig stund med ord til ettertanke.

Skaug passet da også på å flørte med publikum – både med ros og Prøysen-strofer innimellom.

Glad og stolt

– Jeg er glad og stolt over å få spille her. Jeg var mye her også som liten, sa Skaug fra scenen.

Både i intervjuet med HA og fra scenen trakk Skaug fram det han mener er det mest spesielle – og kanskje flotteste – med Prøysen:

– Prøysen skrev slik at man kan ta ut to setninger av et avsnitt – og så kan de to setningene gi mening. For meg var Prøysen et forbilde. I en tid med så mange internasjonale forbilder er det godt å ha et nasjonalt hovedforbilde. For meg er det Alf Prøysen, sa Skaug til HA i Prøysenhuset.

Likheten med Prøysen ble mer og mer tydelig utover konserten: Skaug evner også å komme med et alvorlig og viktig budskap med færrest mulig ord – gjerne små.

Hans framføring av ungkarssalmen falt i meget god jord.

Fornøyde storfans

Anita Johansen (56) og Hanne Søgård fra Hamar hadde sikret seg plasser på første rad. De var ute meget god tid - og koste seg:

– Vi har hørt på musikken hans og lest diktene. Endelig fikk vi billett. Vi hadde store forventninger. De ble innfridd, sa de og la til:

– Han er en jordnær og synger om meningen med livet. Det fikk vi oppleve også søndag kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke