17. aug
Alle skal stråle: Foran Øyvind Åge Berg t.v., som står for musikken, og manusforfatter og instruktør Oddvar Karvainen Øieren. I underkant av 40 barn møtte opp på audition.
 
– Alle skal stråle
Rundt 40 barn vil være med i den nye oppsettingen av syngespillet «Bildet av Marilyn». – Jeg har lyst til å starte på teater, forteller Maia Hoelseth, som stilte på audition.

Publisert: 26.jan.2017 14:23
Oppdatert: 27.jan.2017 07:16

«Audition» forbindes kanskje med strenge Idol-dommere som avgjør om du skal ut, eller får bli med videre. Tirsdag var det audition i Ottestad kirke, men der var det verken frekke eller slemme dommere som møtte de i underkant av 40 barna i alderen 10 til 13 år som møtte opp, men forfatter og instruktør Oddvar Karvainen Øieren og komponist Øyvind Åge Berg.

Stå på en scene

I stykket «Bildet av Marilyn» får alle være med, og auditionen var mest for å finne ut hvem som vil ha sangroller.

Det kan Maia Hoelseth (11) godt tenke seg.

– Ja, det har jeg lyst på. Jeg har vært med i et stykke her tidligere; «Broder Nikolais barn». Jeg har lyst til å starte på teater, forteller Maia.

Jentene var klart i flertall på auditionen, men Joachim Eng (10 og Daniel Berg (12) synes også det er artig å stå på en scene.

– Jeg har vært med i et lite skolestykke. Det var gøy, forteller Joachim.

De to guttene er klare på at de ikke ønsker å synge solo, men replikker er de klare for.

Digital mobbing

Forfatter og instruktør Oddvar Karvainen Øieren er ansatt av Stange menighet, og oppsettingen av «Bildet av Marilyn» er en del av menighetens trosopplæring.

Stykket handler om digital mobbing, et tema som ikke har blitt mindre aktuelt de senere årene.

– Her får alle være med, og vi skal lage en god gruppe som skal stråle sammen på scenen. I dette opplegget skal ungene lære masse om teater og historien sin, sier Karvainen Øieren.

Nå blir det ukentlige øvinger. Selve oppsettingen vil skje i Ottestad kirke 10. mars i det som helt sikkert blir en fullsatt kirke.

Det er rundt 15 taleroller i oppsettingen.

Sist «Bildet av Marilyn» ble spilt, var det Anne Flugstad som var med i hovedrollen som rektor. Men i år skal ungene spille alle rollene, også rektor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke