19. aug
VIL FUNGERE: Trond Eklund Johansen, daglig leder i Hedmark og Oppland Musikkråd, er sikker på at hovedsalen i det planlagte kulturhuset vil fungere godt både som teater- og konsertsal.
 
- Blir en god sal både for teater og konserter
Trond Eklund Johansen i Hedmark og Oppland Musikkråd beroliger alle som måtte tvile: Den store salen i kulturhuset i Hamar blir bra både for teater og konserter.

Publisert: 23.feb.2011 07:51
Oppdatert: -

Eklund Johansen, som er daglig leder i Hedmark og Oppland Musikkråd, er svært opptatt av akustikk, god akustikk vel å merke.
Derfor har Hedmark og Oppland Musikkråd nylig kjøpt inn utstyr og foretatt akustikkmålinger rundt om i Hedmark for å finne ut hvilke øvings- og konsertlokaler som egner seg til hva slags musikk.
Eklund Johansen har også i over 10 år deltatt i planleggingen av det nye kulturhuset i Hamar som representant for brukerne. Han er overbevist om at kulturhusets hovedsal, som får 450 plasser, blir en god sal både for teater og konserter.
Mange tenker nok på hovedsalen først og fremst som en teatersal, siden Teater Innlandet skal holde til i det planlagte kulturhuset, men salen skal være mye mer enn det. Den skal også kunne fungere som konsertsal for ulike typer musikk.- Det er riktig at teater er i førersetet med hensyn til lys- og lydutstyr. Når det gjelder akustikken har vi forutsatt at den kan reguleres ved hjelp av motoriserte tepper på sideveggene, tunge akustikkvegger, som avgrenser mot sidescenene, og lydhimlinger, som skal bedre lydforholdene både for publikum og musikere, sier han.
- Det blir ingen ren konsertsal, for da ville det ikke ha vært noe som helst av tekstiler på scenen, men med de kravene vi har satt til akustikken vil den bli en bra konsertsal også, om enn ikke optimal for de mest lydsvake ensemblene innen kammermusikk og kor, men denne type musikk vil uansett passe bedre i en mindre sal, påpeker Eklund Johansen.

- Jeg er ikke redd for lyden i salen, for den har vi tatt på det største alvor, fastslår Eklund Johansen. Han sier videre at scenen vil bli så stor at den får plass til for eksempel Oslo-Filharmonien.
Han opplyser at scenen i hovedsalen i utgangspunktet blir på rundt 250 kvadratmeter.
- Den kan utvides framover, siden det er flatt golv og ingen scenekant. Det betyr at vi uten problemer vil få inn Filharmonien, og akustikken vil fungere, sier han
Han synes for øvrig det er greit at kulturhuset ikke vil romme noen storsal med plass til 1.000 mennesker. Dette behovet vil bli tatt hånd om på annet vis.
For eksempel ligger det an til at Morgenstjernen blant annet skal bygge en sal med plass til 800 personer der Hervold-hjørnet ligger nå.
Videre har Scandic Scene en kapasitet på 1.150 personer.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke