22. aug
gamle helter: Tømmerstock-sjef Rune Myhren erkjenner at det er blitt mange 70-tallshelter som kanskje ikke er like aktuelle. Foto: Kristian Einang
 
– Bom på lørdagen
3.000 publikummere færre enn i fjor gjør at Tømmerstock-festivalen «går i null» i 2016.

0
Publisert: 17.aug.2016 16:33
Oppdatert: 17.aug.2016 16:45

– Vi må erkjenne at vi fikk et for tynt artistgrunnlag lørdag kveld. Vi må se nøye på det vi bommet på denne gangen. Jeg er enig i at vi har hatt mange ikke plateaktuelle 70-tallsartister på scenen, men det ble som det ble da både Kim Larsen og Whitesnake gikk i vasken, sier festivalsjef Rune Myhren.

Les kommentaren til HA: På tide å hvile 70-tallsheltene

I evalueringen av årets Tømmerstock er også vrakingen av torgscenen med.

– Vi kommer til å ta dette opp på nytt med kommunen, sier Myhren.

Tømmerstock solgte 6.000 billetter til årets festival. Det er 3.000 færre enn i 2015, da Åge og Sambandet samt CC Cowboys fylte Brumunddal sentrum begge kvelder.

Penger på bok

Myhren tilbakeviser en spekulasjon i HA om at festivalen tjente penger i år.

– Vi går i null. Det er nemlig ikke alle som betaler 650 kroner billetten på grunn av rabatter og sponsorpriser. Vi ender på en gjennomsnittlig billettpris på 540 kroner. I fjor solgte vi alkohol for halvannen million kroner. Dette ble halvert i år på grunn av nedgangen i besøket og dårligere vær, forklarer Myhren.

Men Tømmerstock har likevel 800.000 kroner på bok. Det skyldes et samlet overskudd på 2,2 millioner kroner på de to første festivalene.

På tre år har Tømmerstock solgte 21.000 billetter.

– Det er vi fornøyd med. Vi er fortsatt en av landets billigste festivaler for publikum. Vi har penger til drift det neste året, men neste sommer må vi ha suksess igjen. Vi må i langt større grad treffe med artistene. Jeg ser HA nevner Brad Paisley. Han fyller festivalplassen, men koster 5–6 millioner kroner. Sting blir også nevnt. Artister i slike prisklasser er helt uaktuelt for Tømmerstock, sier Myhren.

Kostnadene øker

Myhren forteller at Tømmerstock nå har en million kroner i årlige driftskostnader. Myhren er eneste ansatte i 80 prosent stilling. Men husleia på kulturkafeen er på 40.000 kroner i måneden.

– Kostnadene økte med 700.000 kroner i år sammenlignet med fjoråret. Men nå skal vi treffe bedre med artistene, sier Myhren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke