23. aug
«electric summer» på Hamar: Magne Furuholmen og Morten Harket (i forgrunnen til høyre) tar ikke med «Unplugged»-konseptet til Stortorget på Hamar den 14. august 2018. Her er dem i Oslo Spektrum i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
– Det blir fullt trøkk, lover Magne Furuholmen
– I Hamar blir det «electric summer» som gjelder, sier Magne Furuholmen. a-ha utvider bandet når Unplugged-turneen glir over i en stadig voksende verdensturné.

Publisert: 01.nov.2017 17:39
Oppdatert: 01.nov.2017 17:42

Da billettene til a-ha-konserten i august 2018 ble sluppet på tirsdag ble 8.000 av de 10.000 billettene revet vekk umiddelbart. Det gleder Magne Furuholmen.

– Det er veldig hyggelig at det raser unna med billetter. Og det er veldig hyggelig å spille steder vi ikke har vært før. Hamar har etter hvert blitt et kjent konsertsted, og har jo hatt besøk av både Sting og Elton John nå i det siste. Det er kjempemorsomt å være med å etablere og bygge nye, gode steder for folk å oppleve musikk, sier Furuholmen.

Turnerer med to konsepter

Det verdenskjente norske popbandet, som i utgangspunktet hadde avskjedskonsert i Oslo Spektrum i 2010, er for tiden høyaktuelle med albumet (og DVD-en) «MTV Unplugged–Summer Solstice».

– Vi gjør en liten europeisk turné med Unplugged rett over jul, og i kjølvannet av det har det kommet inn veldig mange forespørsler om turné til sommeren. Så da bestemte vi oss for å sette av sommeren til turnering, og så har det bygget litt på seg i begge ender. Turnéprogrammet forandrer seg litt og vokser fra dag til dag, sier Furuholmen.

Utvider bandet før turneen

«MTV Unplugged–Summer Solstice» er live-opptak fra bandets to konserter på Giske i juni.

– Det var disse to konsertene som var grunnlaget for innspillingen og TV-spesialen, men vi er usikre på om vi skal fortsette med det konseptet framover. Det er sårbare instrumenter som er vanskelig å reise rundt med. Det er på en måte et litt mer krevende format, og med litt lavere temperatur enn ett fullt elektrisk show. Vi tok noen vurderinger på om vi skulle fortsette med den, eller om sommeren skulle feires med trøkk. Vi skal gjøre en del fotballstadion-konserter i England i sommer, og da er det naturligvis full «electric summer» som gjelder, sier Furholmen, og avslutter:

– Vi har utvidet bandet en del på denne Unplugged-turneen, og vi tar med oss en utvidet besetning videre. På Hamar blir det fullt trøkk. Vi kommer og lager godstemning etter beste evne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke