22. aug
 
– Dette er en modig forestilling
Torsdag er de tilbake i Sherwoodskogen, i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus: Robin Hood, Lille John, Marion, prins Johan og sheriffen av Nottingham. Det er klart for «Jeg er Robin Hood».

Publisert: 11.okt.2016 06:49
Oppdatert: 12.okt.2016 10:16

Høstens store familieforestilling levert av Teater Innlandet. Den evige Robin Hood, alle barns drøm, helten, han som kjempet for de svake mot de fæle.

«Robin (12) er rasende. Livet er urettferdig om dagen, så han bestemmer seg for å ordne opp. Han rømmer til Sherwoodskogen og inn i Robin Hoods verden», heter det i presentasjonen.

Og:

«Den sjarmerende Robin Hood og hans fredløse venner tar lover og regler i egne hender, og kjemper mot overmakta på eventyrlig vis. Det blir sang, musikk og heftige krumspring når sagnet om Robin Hood vises på kulturhus i Innlandet høsten 2016.»

Kraft og spenning

Noen få minutter ble vist for pressen forrige uke, og det var et kvarter med kraft og spenning.

I salen satt også Teater Innlandets sjef, Janne Langaas, og hun la ikke skjul på at hun forventer seg mye av forestillingen:

– Jeg er stolt, sa Janne Langaas.

– Fordi vi satser så stort; med nytt manus, med ny musikk.

– Dette er en modig forestilling, sa teatersjefen.

Hun sa i intervju med Hamar Arbeiderblad sist lørdag:

– Dette er en forestilling som så tydelig viser vår visjon; det er fart, det er glede, det er humor – og alt med alvor i bunn.

Brennaktuell

Regissør for stykket er Morten Joachim fra Gjøvik. Han har skrevet stykket sammen med sin kone, Line Hofoss Holm.

Morten Joachim har tidligere regissert blant annet «Skaff meg en synder» ved Teater Innlandet, han er tidligere Hedda-nominert – og han er også mannen bak forestillingen «Fire begravelser og ett bryllup» (kommer til Kirsten Flagstad-salen 26. oktober), en monologforestilling Morten har skrevet om sitt eget liv – om det å vokse opp med narkomane foreldre og en narkoman bror.

Robin Hood er en historie det finnes referanser fra tilbake til 1300-tallet, historien er kjent fra en manuskriptsamling fra cirka 1.450, historien er presentert i bøker, på teater, på film, på TV – kort sagt en historie som virkelig er kjent globalt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke