19. aug
UTSTILLINGSFORLAG: Slik er utstillingsløsningen som utstillingsutvikler Ole Martin Lislevand har kommet fram til, med den store konkylien, den runde danseplassen og sladrekjerringkroken.
 
- Dette er vegen å gå for Prøysenhuset
- Jeg har tro på at dette er vegen å gå for Prøysenhuset, sier avdelingsdirektør Anne Strømmen. Nå er planene klare for en helt ny fast utstilling til 2014.

Publisert: 17.aug.2012 07:59
Oppdatert: -

RUDSHØGDA
På oppdrag fra Ringsaker kommune har Prøysenhuset jobbet med et forprosjekt til nytt innhold på huset, med Ole Martin Lislevand som utstillingsutvikler.
Den viktigste delen av forprosjektet, er planene for den nye utstillingen. For den som står i dag, «Tone, tekst og trubadur» har stått siden Prøysenhuset ble åpnet for 15 år siden, og mange har påpekt at den har utspilt sin rolle.
Ifølge forprosjektet vil den nye utstillingen og øvrige endringer på Prøysenhuset ha et budsjett på 17,9 millioner kroner. Nå er det opp til rådmannen å behandle saken, og legge fram sin innstilling til formannskapet. Anne Strømmen håper at det kan være klart allerede til første formannskapsmøte 22.8.

kan bli unikt

Det som nå legges fram, er en helt ny måte å tenke litterær utstilling på. For ved å gå inn i en tematikk som står sentralt hos Prøysen, er det også meningen at besøkende kan bli bedre kjent med seg selv og ved blant annet digitale rollespill ta stilling til viktige temaer som Prøysen tar opp, som åpenhet og toleranse.
- Ved å ta utgangspunkt i å utfordre besøkende på holdninger og etikk, vil dette kunne bli unikt både i norsk og europeisk sammenheng, sier Anne strømmen.
- På denne måten vil også Prøysens forfatterskap kunne bli en viktig del av dagens barn og unges oppvekst, sier Anne Strømmen.
«Det er viktig at vi fortsetter å ta vare på de som kommer for å gjenoppleve gode barndomsminner med Prøysen,» heter det i forprosjektet. «Men tenk om vi samtidig kunne utfordre nye generasjoner til å finne sin Prøysen?»

TRE ELEMENTER

Forslaget til utstilling har tre hovedelementer. For det første en stor konkylieform, inspirert av Prøysens «Sang i en konkylie», som er til å gå inn i, «lysende i pleksi, med tovegs speil, skjermer og lyddusjer», som det heter i prosjektbeskrivelsen. For det andre danseplassen, livets arena. For det tredje «sladrekjerringa» - den mørke kroken der sladderen og moralpolitiet holder til. Og i tillegg et lite auditorium, bibliotek, galleri og ny inngang på framsida, og ikke på baksida denne gangen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke