19. aug
Prøysen-konsert: Ble svært godt mottatt i Hamar kulturhus torsdag kveld.
 
– Dette har jeg gledet meg SÅ til!
Slik lød det blant publikum før konserten «Lyden av Prøysen» i Hamar Kulturhus torsdag kveld. Og i løpet av drøyt halvannen time, ble de store forventningene avløst av kraftig begeistring.

Publisert: 07.aug.2014 23:47
Oppdatert: 07.aug.2014 23:48

For det er mange som nytolker Prøysen og skaper nye versjoner av Prøysens sanger. Men det er sjelden det gjøres av et stjernelag som torsdag stilte i Kulturhuset. Pianist og komponist Helge Lien har sammen med Sigurd Hole har på oppdrag av Musikk i Hedmark både satt nye melodier til kjente Prøysen-sanger, har nyarrangert andre sanger, og i tillegg komponert nytt stoff inspirert av Prøysen.

Konserten var også en del av Festspillene i Elverum, som tradisjonen tro legger en av sine årlige hovedkonserter til Hamar, og i år var det Prøysens tur.Og publikum lot seg villig rive med av de nye tolkningene. For har det egentlig noen gang vært framført en bedre konsert med så nyskapende Prøysen-tolkninger som dette? Det var i hvert fall et av spørsmålene som ble diskutert i Kulturhuset torsdag kveld etter at konserten var over.Konserten framføres igjen fredag kveld. Og torsdag var det fortsatt billetter igjen. Men de forsvinner ventelig fort i løpet av fredagen, når det begynner å ryktes hva det dreier seg om.

Og de som ikke får med seg konserten live, kan trøste seg med at det torsdag ble gjort opptak til en tv-dokumentar senere i høst, som ifølge Helge Lien vil romme både deler av konserten og dokumentarisk stoff omkring den.     

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke