19. aug
Mestermøte på Galleri fjellsol: Bendik Hofseth (t.v.) har spilt med Paolo Vinaccia i en årrekke. Sammen med gitarist Jacob Young fylte de Galleri Fjellsol på Stavsjø tirsdag kveld.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
– Dette var eksklusivt
Det ble et spesielt møte med Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia og Jacob Young i Galleri Fjellsol på Stavsjø tirsdag kveld.

Publisert: 28.jun.2017 06:09
Oppdatert: 28.jun.2017 06:20

Konserten ble preget av spontan applaus, heiarop og en meget lystig og uformell stemning, både på scenen og blant publikum. Det lille galleriet fyltes godt av drøyt 60 publikummere, som fikk servert norsk jazz fra øverst hylle. Set-listen inneholdt både låter fra fjorårets albumutgivelse «The Maze», samt en aldri så liten smakebit på den kommende utgivelsen «Rathkes gate 12:21:58».

En time gikk rasende fort, og opp fra setene spratt mange tidligere musikere opp for å rose bandet, og sikre seg signerte skiver.

Kom for å høre Paolo

Bendik Hofseth slapp sitt debutalbum «IX» i 1991, og turnerte med sitt da «ukjente» band, bestående av blant andre Paolo Vinaccia på trommer. Vinaccia er en av Norges mest brukte trommeslagere, og har i det siste figurert i mye i media på grunn av kreftsykdommen, og ikke minst da han overrasket kjæresten med en vielse på scenen Norwegian Wood.

– Jeg var den første som ble venn med Paolo i Norge, sier gitarist Jørn Fodnestøl, som flere ganger i løpet av konserten dro anekdoter om sine møter med den italienskfødte musikeren.

– Jeg spilte i Bruno med Viggo Sandvik og Maj Britt Andersen på den tiden. Vi reiste rundt og syntes vi var gode. Så kom Paolo med Behive-bandet, og var dobbelt så bra som oss. Vi fikk rett og slett juling, mimrer Fodnestøl.

– Dette er det nærmeste vi kommer kammerjazz. Det er fantastisk morsomt med musikere som leker, men samtidig briljerer i verdensklasse. Dette var eksklusivt, og en fin måte å bruke en sommerkveld på, sier Bjarte Ytre-Arne.

– Jeg husker da jeg spilte i Kåre Spon Danseorkester, og det gikk rykter om at Paolo spilte på Kroa på Gjøvik. Jeg er en av mange som har sittet mange kvelder der og hørt Paolo spille, sier Ytre-Arne.

Trodde ikke på Hofseth-JA

Gallerieier Liv Fjellsol er strålende fornøyd med konserten, og forteller at nyheten om at jazztrioen ble samlet på Stavsjø dro gjester fra både Trondheim og Oslo.

– Min mann er musiker, og lar seg aldri imponere av konserter. Så spurte jeg «Hva skal jeg booke, da, for at du skal bli imponert? Da sa han «Bendik Hofseth, men det går ikke». Og så kontaktet jeg Hofseth, og han sa ja, sier Fjellsol.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke