23. aug
 
- Vi måtte få med oss dette
"Gripende, sterkt og fantastisk" er dommen til noen av de 1.200 publikummerne som fikk oppleve Vamp på Hoel Gård. Se bildene fra Prøysenfestivalens nachspiel her.

Publisert: 25.jul.2015 23:55
Oppdatert: 26.jul.2015 08:26

- Det er fantastisk å være tilbake igjen, ropte Øyvind Staveland ut til de forventningsfulle publikummerne på Hoel Gård lørdag kveld. Da det ble kjent at nye Vamp, som i tillegg til Staveland består av originalvokalist Jan Toft, Odin Staveland, Bjørn Berge og Kjetil Dalland, hadde valgt Nes som eneste stopp på Østlandet under sin pågående norgesturné, var mange kjapt ute med å sikre seg billett. 

- Min kvalifisert gjetting er 1.200 publikummere, sier arrangør Per Eilif Sandberg, som i forkant av konserten lovet at det spådde regnværet først ville komme etter konsertslutt. Og riktig nok, den første dråpen falt på den siste tonen i «Tir na Noir».   

- Jeg lover det jeg holder, lo Sandberg godt i etterkant.

En glipp i billettsystemet gjorde at kveldens ståplassbilletter ble solgt som sitteplasser, men arrangørene var snarrådige og fikk båret fram 250 trestoler fra festlokalet, samt en rekke benker og annet møblement

- Fantastisk konsertområde

Etter snaut to timer takket Vamp for seg, og fikk i Blåklokkevikuatradisjon tildelt hvert sitt strå med markjordbær. Sissel Tangen, Wenche Kristensen og Lars Ingvar Øverlien er strålende fornøyd med kvelden. 

- Nå er det god stemning, konstaterte de etter konserten. 

- Jeg synes det var veldig gripende. Lyden forplanter seg sånn at det blir et veldig sterkt lydbilde. Man merket det veldig godt på de litt mer «laidbacke» låtene. Det var helt stille. Man hørte bare stemmen til vokalisten. Man ble sånn nedpå, og kunne lytte til tekstene og la det synke inn, sier Tangen.

-  Dette er et fantastisk konsertområde, med naturen og gresset og låven og spiret på toppen. Det blir så direkte og ekte, sier Kristensen. 

Jorunn Larsson, Randi Hermansen og Mads Larsson kvitret også lystig på vei mot parkeringen i ni-tiden.

- Vi var tidlig ute med å kjøpe billetter. Vi måtte få med oss dette, og det levde absolutt opp til forventningene. Det var kjempefint, og en utrolig bra setting, sier Jorunn.

- Ja. Det var en kjempefin tun-opplevelse. Og så slapp vi regnet, ler Hermansen. 


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke