26. aug
Synger om internetts mørke hemmeligheter: Magnus Tonning Riise var med på konsertversjonen av den nyskrevne musikalen «Musical Dot Com», som ble framført i New York i juni. Bildet er fra en annen forestilling på Mountview Academy of Theatre Arts i London. Foto: Robin Savage
 
– Drøyt, men artig
– Jeg tror musikalen er alt for drøy til å spilles på Broadway, men den har absolutt en plass på en scene, sier Magnus Tonning Riise om «Musical Dot Com», musikalen han i sommer har framført konsertversjonen av i New York.

Publisert: 18.jul.2017 22:04
Oppdatert: 18.jul.2017 22:13

– Tanken er at noen blir sugd inn i internettverdenen og må overleve alt ifra troll og stygge kommentarer til mye grovere greier, forteller stangesokningen Tonning Riise, som de siste årene har vært bosatt i New York og livnært seg som skuespiller og sanger.

Prøves ut for publikum

Musikalen, som er skrevet av amerikaneren Mike Hadge, har ennå ikke hatt premiere. Det er ikke uvanlig at nyskrevne musikaler blir framført i konsertversjon på mindre scener, for å teste ut responsen fra publikum.

– Det er et veldig morsomt materiale. Jeg synes den er kjempemorsom, og den har absolutt en plass. Men den er nok ikke «mainstream» nok for Broadway, da den tar ting litt lenger enn for eksempel «Avenue Q». Men den kunne absolutt blitt satt opp Off-Broadway, på et av de mindre teatrene med litt mer komediefokus.

Skildrer Nett-interaksjon

– «Musical Dot Com» handler hovedsakelig om den simultane tilkoblingen og isolasjonen som internett skaper, og hvordan vi som mennesker behandler hverandre – og oss selv – som følge av dette, sier Hadge, som har stor tro på at publikum vil gjenkjenne tematikken i musikalen.

– Jeg har alltid følt at «Musical Dot Com» vil resonnere bra med publikum, på grunn av det faktum at alle sammen deler denne internettopplevelsen sammen. Selvfølgelig presenteres alt dette under et dekke av veldig dumme sanger og absurde karakterer.

Skryter av Tonning Riise

– Det var et stort skritt å vise fram noe av materialet i New York i forrige måned. Magnus var en stor del av det. Når du kan få noen med Magnus’ stemme, legitimerer det de mer komiske melodiene, og legger til en skjønnhet som harmonisere bra med humoren i mange av tekstene, sier Hadge.

– Magnus har også en skremmende evne til å plukke opp harmonier umiddelbart, så for et show med mange flerstemte partier var hans tilstedeværelse uvurderlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke