21. aug
GLEDER SEG: Daglig leder Hanne Sundby, prosjektsjef Arild Halvorsen og prosjektleder Marte Mørkved-Romstad er i N.Y. City.
 
- Emmynominasjon er et eventyr
Klare for den røde løper under The International Emmy Kids Awards: Fabelaktiv!

Publisert: 08.feb.2013 10:56
Oppdatert: -

- Uka i New York har vært fantastisk. Det er rett og slett et eventyr å gå rundt og være nominert. Det gir status i bransjen og har allerede gitt oss fantastiske muligheter, sier prosjektsjef Arild Halvorsen til h-a.no

Gjengen fra Fabelaktiv i Hamar er på plass i New York og er klare for Emmy-utdeling.  I natt er det rød løper og cocktails og stor middag og utdeling av priser, i «The Lighthouse at Chelsea Piers», på vestsiden av Manhattan, nede ved Hudson River.

- Det kribler i magen, akkurat nå er vi på veg til medaljeseremoni, å være nominert gir oss uansett en unik sjanse. Det vanker mange klapp på skuldra og Fabelaktiv blir lagt merke til. Seremonien for Emmy-nominasjonen starter i ettermiddag, sier Halvorsen på telefon fra New York i snøvær.

Følg Emmy-utdelingen her!

Talen klar

På plass er regissør for Energikampen, «Energy Survival», Rune Sæterstøl, prosjektleder Marte Mørkved-Romstad, produksjonssjef Kjetil Aalerud, daglig leder Hanne Sundby, programleder Truls Pedersen - og prosjektsjef Arild Halvorsen. Sistnevnte med takketale i lomma, i tilfelle Fabelaktiv skulle ta hjem Norges aller første Emmy-pris.
- Vi har fått beskjed om at vi har tretti sekunder til å takke. Foreløpig er min tale nede på førtito, humrer Arild Halvorsen.
Det betyr ikke at han er skråsikker på seier, men mer at han er forberedt.
- Tjuefemprosent sjanse, sier han - og det sier han fordi det er fire kandidater i klassen «Kids: non-scripted entertainment».
Mot Fabelaktiv konkurrerer et prosjekt fra Brasil, stemplet av Disney, et prosjekt fra Canada og et prosjekt fra Thailand.
- Har dere sjekket konkurrentene?
- Ja, ja, vi har jo kikket litt. Asiatene stiller med et annerledes quizshow, Canadas representant er et «explorer-prosjekt», et slags «ut i naturen-opplegg» - men det tredje, fra Sør Amerika, kjenner jeg lite til, sier Arild Halvorsen.

Første pris

Ingen Emmy Awards - kjent som tv-verdenens Oscar - har noen gang gått til Norge. Regissør Stein Winge var, som skuespiller, nominert for sin jobb i TV-serien «Koselig med peis», Anneke von de Lippe var nominert i 2005, et par barne- og ungdomsprosjekter fra NRK har vært nominert - men ingen har vunnet.
Det er voldsomt mange Emmy-klasser. Bare den internasjonale delen teller flere enn tretti klasser. Det er forskjellige arrangementer for forskjellige kategorier, og nå gjelder det altså Emmy Kids Awards. Her er det seks klasser, og Norge er representert i tre av klassene: Lesekorpset (NRK) i klassen «preschool», Stikk (Nordisk Film) i klassen «series» - og Energikampen (Fabelaktiv) i «non-scripted entertainment».
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke