18. aug
 
– En Brak(ar)-suksess
– Dette er over all forventning, sier apparatet bak Prøysenfestivalens storsatsing «Brakar og Joanna». Tribunekapasiteten sprenges av etterspørselen.

Publisert: 11.jul.2017 20:11
Oppdatert: 11.jul.2017 20:19

– 300 billetter per forestilling. Det burde rekke, var tanken. Men på søndag så vi at køen strakte seg helt ned til parkeringsplassen. Vi måtte rett og slett be folk sette seg litt tettere på tribunene, og sette inn ekstra benker. 430 publikummere på en forestilling er over all forventning. sier produksjonsmedarbeider Karoline Solbakken.

Høyt publikumstrykk

Så langt har alle tre forestillinger sprengt tribunekapasiteten, og arrangørene forbereder på storinnrykk de tre kommende helgene også. Så langt har stykket blitt sett av drøyt 1000 personer. Regissør Asle Berteig tror de har truffet blink med en familieforestilling hvor humoren ligger på ulike plan.

– Jeg tror vi har truffet en nerve når 4-åringen og 80-åringen kan kose seg sammen. Folk har lyst til å oppleve noe koselig med familien sin. Det vi ser nå er at mange kommer generasjoner sammen for å se forestillingen, og så opplever de at de alle kan kose seg sammen, sier Berteig.

– De ler kanskje ikke av de samme tingene, men de ler sammen. Vi har forsøkt å jobbe med en forestilling som tar barn på alvor, særlig i sirkuset. Der har barna selv fått være med på å bestemme hva de vil gjøre i forestillingen. Det var viktig for oss, sier Berteig.

Gjensyn med gamle kjente

Geirr Lystrups syngespill om lille Joanna som bor på Kampentunet og blir bestevenn med bjørnen Brakar er Prøysenhusets storsatsing under årets Prøysenfestival. Og på søndagens forestilling fikk publikummerne en ekstra smakebit av Brakar og Joanna. De originale Brakar og Joanna fra Hedmark Teaters oppsetning fra 1995, henholdsvis Anders Kippersund og Guro Hjemli Evensen, var til stede under forestillingen. Guro, som gikk på musikklinja ved Stange videregående da hun fikk hovedrollen som Joanna, mimret litt om forestillingen, og bød på sang til publikums store glede.

– Og Anders Kippersud var full av lovord om årets forestilling. Det er kjempegøy, sier Solbakken.

I år er det ti år gamle Hermine Solemsli Kleppe som spiller «Joanna», og Glenn Terje Nordengen som spiller «Brakar».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke