22. aug
NY ROLLE: Matilde Solbakken har fått rollen som nabojenta som gutta spionerer på i en dansk sitcom-serie.
 
- En drømmerolle for meg
Matilde Solbakken fra Hamar har fått en stor rolle i en dansk tv-serie - som den pene nabojenta som alle gutta spionerer på.

Publisert: 27.mar.2013 06:17
Oppdatert: -

Til daglig går Matilde tredje og siste året på skuespillerskolen Ophelia i København. Og hun har allerede fått en flott start på karrieren. Først hadde hun praksisperioden sin på Oslo Nye, der hun fikk rollen som Lillebrors klassekamerat Milla, sju år og med knallrosa kjole.

Og nå er hun allerede i gang med en ny rolle, denne gangen i en dansk sitcom-serie, som skal vises på tv til høsten.
Onsdag i forrige uke fikk hun beskjed om at hun var valgt ut, og fredag startet innspillingen.

- For meg er dette en kjempestart som jeg knapt kunne drømme om, sier Matilde.

Nabojenta
«Sjit happens» er tittelen på den danske serien. Den handler om fem venner, fire gutter og ei jente, hvorav fire bor sammen. I tillegg rommer serien ei nabojente, som gutta spionerer på, fordi hun er ganske så kjekk. Og nabojenta er det Matilde Solbakken som spiller.

Det skal spilles inn ti episoder i vår, som skal vises til høsten. Av disse deltar Matilde i tre. Og det er allerede klart at det blir mer å se av henne i sesong 2, som skal spilles inn til høsten.
- Jeg snakker jo flytende dansk, men en kan høre at jeg ikke er innfødt, sier Matilde.
- Men på auditionen sa de at det ikke gjorde noe.

Halvnaken
På mandagens innspilling fikk hun også for første gang gjøre erfaringen med å bli filmet i bare undertøyet. For i en scene skulle hun kun ha bh og hipsters og ikkeno anna på seg, så gutta i nabohuset fikk noe å spionere på.

- Det gikk jo bra og var ikke noe farlig i det hele tatt, sier hun.
- Men på forhånd lurte jeg nok litt på hvordan det der skulle gå.
- En reagerer jo ikke når en ser andre skuespillere i undertøy. Men det er ganske annerledes når det er deg selv det gjelder.

Avgangsforestilling
I mai skal første sesong av tv-serien være ferdig innspilt. Det betyr at Matilde akkurat rekker å være med på avgangsforestillingen på skolen. Og deretter er det auditioner til andre oppdrag som venter. Men med innspillingen av andre sesong av «Sjit happens» i sikte, har Matilde fått en knallstart på karrieren. Det betyr også at hun blir værende i København også til høsten. For det er her hun har jobben sin.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke