18. aug
FØRPREMIÈRE: Torsdag 23. november er det klart for førpremière på Henrik Martin Dahlsbakkens nye film, «Rett vest», i Hamar. Sentral i filmen er Ingar Helge Gimle, som spiller den transseksuelle faren Georg Margrethe. Foto/copyright: Tour de Force
 
– En film for Hamar
Applaus, skryt, priser – men hamarsingene løper ikke til kino’n for å se Henrik Martin Dahlsbakkens filmer. – Se «Rett vest» og bli fornøyd, inviterer Hamar-regissøren.

Publisert: 21.nov.2017 20:55
Oppdatert: 21.nov.2017 21:02

– Jeg både håper og tror denne filmen vil slå an – også på Hamar, sier Henrik Martin Dahlsbakken (28).

– I bunnen av filmens historie ligger også min oppvekst i Hamar.

Han har lurt litt på det, Henrik M. Dahlsbakken, hvorfor filmene hans ikke har lokket flere til kinoen i hans egen by.

«Å vende tilbake» (2015) solgte 1.311 billetter på Hamar kino, «Sensommer» solgte bare 159 billetter og «Cave» (2016) solgte 1.033 billetter.

– Kanskje føler jeg meg mer som en hamarsing enn hamarsingene tenker på meg.

Førpremière

Her kommer en ny mulighet for mjøsbyens innbyggere. Dahlsbakkens fjerde langfilm på kino, «Rett Vest», har førpremière torsdag. Han selv og broren Oskar vil være til stede, det vil også en av skuespillerne, Benjamin Helstad. De vil introdusere filmen, og de vil ha en uformell spørsmål-og-svar-seanse etter visningen. Norgespremiere på filmen er ikke før 5. januar.

– Jeg har jo tenkt på det, at filmene mine har gjort det bedre i utlandet. «Å vende tilbake» og «Takk for turen» er jo så sterkt knyttet til Innlandet – men det er i USA, Frankrike, Lübeck og Roma folk er dypt rørt. Jeg skjønner jo at det er mer eksotisk for folk utenfor Norge, men …, ja, jeg har jo lurt litt på det – uten å finne noe svar.

– Blir du litt lei deg?

– Ikke lei meg, men litt skuffet. Men jeg har ikke gjort en god nok jobb, verken med filmen eller med promoteringen. Det er ingen andres skyld, jeg må lage bedre film, sier Henrik Martin Dahlsbakken.

En ny start

Han tror «Rett vest» vil passe bra også for hamarsingene. En komedie, en feelgoodfilm, med et stjernelag av skuespillere.

– En film om familierelasjon og alt det vakre som kan komme ut av det å miste noen og få en slags ny start, sier Henrik Martin Dahlsbakken.

Filmen er allerede vist flere steder utenlands; både i Danmark, England og i Tyskland – og den er allerede premiert under filmfestivalen i Lübeck.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke