19. aug
Mange musikere involvert: Med en stamme på ni musikere, tre innleide og et helt barnekor skal Pink Floyd hylles av Shine on You. Fra venstre Trond Berg, Finn Andresen, Geir Atle Wiig Johansen, Ole Kåre Tangen, Anders Hagen Høigaard, Svein Bekkevold, Andreas Hveding, Pelle Andersson, Sindre Bekkevold.Foto: Thomas Strandby
 
- En forrykende aften
En knapp uke etter Brit Floyd på Scandic er det klart for Shine on You på Gregers.

Publisert: 17.okt.2017 21:31
Oppdatert: 17.okt.2017 21:55

– Vi vil bli like bra som Brit Floyd, ler Svein Bekkevold.

Målet i første omgang er å fylle Gregers, etter det så håper vi på å kunne skalere litt opp i størrelse og etter hvert kanskje ta med showet på turne.

Pink Floyd er et band som mange ser opp til. Med store tributeband som Brit Floyd, og The Wall her i Norge er det klart at det er et trangt marked om dagen. Å kopiere Pink Floyd rent lydmessig er en utfordring i seg selv, men om man skal ha med det visuelle i tillegg så er det klart at utfordringen blir enda større.

sikter høyt

– Vi har med oss lyd og lys ifra Monster. Håpet er å lage et fantastisk show. Du får oppleve nesten to og en halv time sammenhengende med Pink Floyds musikk, sier Svein.

– Gregers er ei flott scene, men det blir trangt med 12 musikere på scenen og masse utstyr sier Andreas Hveding.

– Gregers er jo Hamars kuleste klubbscene.

respekterer publikum

– Det er viktig å respektere publikum når man spiller Pink Floyds musikk. Mange av dem som dukker opp har stor kjennskap til bandet og de merker fort om noe ikke er akkurat som det skal være. Alt fra soloer og synging til tempo og dynamikk må stemme. Hvis ikke så blir det feil for mange. Vi har et solid band, og på forrige øving så låt det kjempebra, så forventningene vi har til oss selv er skyhøye, sier Svein og Andreas.

Mange på scenen

«Shine on You» er i utgangspunktet 9 musikere. Til konserten på Gregers har de fått med seg flere. To sangere og en saksofonist blir også å skimte på scenen. Dette er ikke alt, for i tillegg til disse tre har bandet fått med seg et barnekor ifra Romedal som skal være med å synge på «Another Brick In The Wall, part 2».

-Dette er noe selv ikke Brit Floyd har med, sier Svein Bekkevold.

På Gregers den 20. oktober kan folk forvente et bra show med kjente og kjære Pink Floyd låter. Låter ifra skiver som «Dark Side of The Moon», «Wish You Were Here», «The Wall» og «Division Bell» kommer til å bli framført.

-Vi har jobbet mye med glidende overganger og sømløse sceneskift. Vi håper at det tekniske er med oss på Gregers og at det blir en forrykende aften, sier Svein og Andreas.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke