23. aug
GUTTEDRØM: Anders Baasmo Christiansen har vært Sinatra-fan siden ungdomsskolen, og fikk endelig sjansen til å hylle sjefen sjøl sammen med Hamar Storband.
 
- En guttedrøm i oppfyllelse
Anders Baasmo Christiansen hoppet i det og landet heldigvis trygt på beina. Sinatra-hyllesten «For once in my life» ble en gedigen suksess.

Publisert: 11.mai.2012 00:41
Oppdatert: -

Det er lenge siden en ung Anders Baasmo Christiansen danset oppå bordet og sang «Jeg har liv» i Ajer ungdomsskoles første Hair-oppsetning.
I går, 20 år senere, var den anerkjente skuespilleren atter tilbake i Hamar som sanger. Med favorittkomposisjonene og fraseringene til Sinatra i sekken skulle han utfordre seg selv, og samtidig oppfylle en barndomsdrøm.

Uhyre Populær konsert

Det råder liten tvil om at Anders Baasmo Christiansen er en av byens store helter, og dette var den første utsolgte konserten på årets Anjazz-program.
Mange har måtte vende slukøret hjem fra billettkontoret, og en forarget sjel skjelte ut teatersjef Anders Kippersund med følgende frase: «Kyss deg sjøl i ræva. Du har for liten sal!»
Den populære bysønnen er på byantikvarens gule liste over fredede kunstnere, og han kunne like gjerne sunget Rune Rudbergs «Ut mot havet» som ei sjøsyk kråke. Han hadde fortsatt mottatt jublende applaus og etterlatt både øyne og seter søkkvåte av glede.
Men han synger bra. Ordentlig bra! Og det er det som gjør det hele så morsomt. Ikke noe «det var et godt forsøk» eller «han er jo en flink skuespiller da». Baasmo beviste at han er en baryton med stødig og vakker bass, og at han også har nok trøkk og teknikk til å ro i land de høye partiene i en ren og behagelig brystklang.

Superb storband

Hamar Storband skal selvfølgelig har sin del av æren for denne minnerike kvelden. Tilsynelatende lett som en plett storkoste de seg med de velkjente highlightene, og ga Baasmo fantastisk komp hele vegen fra «The Lady Is A Tramp», «Fly Me To The Moon» og til det obligatoriske finalenummeret «My Way». Med skuespilleryrket i bagasjen var Baasmos publikumskontakt en selvfølge, og i ekte Sinatra-ånd formidlet han låtene til hver og en i salen.
Baasmo adopterte heldigvis ikke den smått arrogante, og noen ganger selvgode framtredenen til sangidolet, men framstod kraftfull, lekende og ydmyk, vel vitende om at han hopper etter Wirkola. Og landet elegant.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke