23. aug
Samler: Dette bildet ble tatt da Inge Haukvik besøkte det daværende Prøysenhuset i 2004 med deler av samlingen sin.Foto: Geir Vestad
 
– En helt grei løsning
Prøysen-samleren Inge Haukvik i Trøndelag har solgt sin store Prøysen-samling til Norsk radio og fjernsynsmuseum i Trøndelag. Prøysenhuset hadde muligheten til å kjøpe den, men benyttet den ikke.

Publisert: 22.aug.2018 08:20
Oppdatert: 22.aug.2018 08:29

Prøysenhuset har gjennom årene samarbeidet mye med Inge Haukvik, som har bidratt ved flere anledninger til å skaffe Prøysenhuset bøker, plater og ulike gjenstander.

I følge NRK ønsket Haukvik tidligere i år å finne et nytt hjem til resten av samlingen sin. Han tok da kontakt med Prøysenhusets kunstneriske leder Hogne Moe, men hørte ikke mer til dem, og fant en annen kjøper, ifølge nrk.no.

– Jeg har vært hos Haukvik ved flere anledninger, og hadde tenkt å dra i vår for å se på samlingen igjen, sier Hogne Moe til HA.

– Men så fikk jeg ikke somlet meg til det før ferien, og etter ferien fikk jeg beskjed om at samlingen var solgt.

driver levende formidling

– Men burde du ikke ha grepet muligheten med det samme du hørte om det?

– Hadde jeg hatt veldig lyst på å skaffe den, er det klart jeg hadde pilt opp med det samme jeg hørte om det, sier Moe.

– Men vår jobb på Prøysenhuset er ikke så mye å bygge opp en gjenstandssamling, som å bedrive levende formidling.

– Vi har jo en mengde Prøysen-stoff, inkludert bøker og plater, som vi blant annet benytter i ulike utstillinger på Prøysenhuset.

– Men det har aldri vært fokus hos oss å ha masse Prøysen-objekter. – Vi har heller ikke penger på budsjettet til å kjøpe store samlinger som dette.

Angrer ikke

– Så du synes ikke det er leit at sjansen glapp?

– I etterkant synes jeg det er helt fint at samlingen kommer til Norsk radio- og fjernsynsmuseum, sier han, og påpeker at han har et avslappet forhold til at den gikk til noen andre.

– Med tanke på Prøysen-interessen blant folk, er det også greit at det finnes Prøysen-samlinger også andre steder i landet, som Norsk radio- og fjernsynsmuseum i Selbu, sier Moe.

– Her vil den sikkert bli sett av mange. Mens vi på Prøysenhuset viderefører det som er vår form for Prøysen-formidling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke