19. aug
Don Juan: Anders Baasmo Christiansen og Bente Børsum på Nationaltheatret.Foto: Øyvind Eide
 
- En ny gigantrolle
Fredag presenterte Nationaltheatret Don Juan for pressen. – Det er fire år siden jeg sist jeg jobbet med teater, og jeg hadde klart å glemme den smertefulle innspurten, sier Anders Baasmo Christiansen (40).

Publisert: 17.feb.2017 21:38
Oppdatert: 17.feb.2017 21:46

Anders har gjort mange store jobber siden han startet på Teaterhøgskolen for tjue år siden. Både på teater, på film og på tv.

Nå er han tilbake på teatret, i en ny klassiker. Fredag 24. februar er det premiere. Tjuefem forestillinger er plassert på tavla, og seksti–sytti prosent av billettene er allerede solgt.

– Det er nok en gigantrolle, og jeg var nok ikke mentalt forberedt på at dette var så mørkt, sier Anders om forestillingen Don Juan.

Klampen i bånn

– Vi tenker vel på Don Juan som en fyr med masse damer, men dette er en person som forfører folk med sine ord. Han frister folk til å gjøre det de ikke skal, og slik påpeker han samfunnets dobbeltmoral. Jeg tenker at dette er en fyr ute på en siste reis, og han tråkker klampen i bånn for å vise hvor ille det kan gå; hva som kan skje med et samfunn når ord ikke lenger betyr noe, at man sier en ting en dag og en annen ting en annen dag. Det er for øvrig ganske så skremmende å se hvor aktuelle vi er med dette, når vi ser hva som skjer i USA i disse dager …

Perfekt

– For meg er han (Don Juan) en desillusjonert pønkaristokrat, en revolusjonær. Og jeg synes vi er modige i formen. Forestillingen er rent og tydelig, men det er absolutt ikke noe småspill – og så er det er jo en fantastisk tekst.

Regissør Runar Hodne har flere ganger gitt uttrykk for at han gleder seg til å se Anders Baasmo Christiansen som Don Juan. I et videointervju på Nationaltheatrets egen hjemmeside sier han blant annet: – Jeg tror Anders er en perfekt Don Juan, fordi du skal få fram det dypt sympatiske og vennlige og positive, samtidig som du skal ha dobbeltbunnen og være utrolig hemningsløs og umoralsk.

Trives på teateret

Anders selv sier han trives med å være tilbake på teateret, at det er deilig å få utfordret hodet skikkelig–men at det er tøft, og han også kjenner at han er glad han ikke bare jobber på teateret.

Når det gjelder forestillingen Don Juan, så har han en god følelse for at dette blir bra – og anbefaler absolutt forestillingen for hedmarkingene:

– Men med så mange billetter allerede solgt, så gjelder det nok å være litt raskt frampå for å sikre seg billett, sier Anders.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke