18. aug
 
– En sosial kulturfest
Halvor Thorsnes arrangerer nisjefestival med musikk, utstillinger og kultur, i Løtens skoger.

Publisert: 01.aug.2017 09:24
Oppdatert: 01.aug.2017 11:20

-Vi var en kameratgjeng i 2013, som fikk arrangere en «venners venner-festival» som vi kalte «Brüggerfestivalen», på familiegården. Dette var så moro, og med så mye bra musikk, at det måtte gjenta seg.

Halvor Thorsnes sitter på en benk ute på tunet på Holåker gård i Nordbygda, og drikker fra en kaffekopp. Bak han står et uthus og en låve, hvor han har installert en innescene i låven, og utescene i skogen bak uthuset. Det er her nisjefestivalen «Brüggerfestivalen» skal arrangeres.

– Dette er en sosial kulturfest, med ung kultur fra området.

– I utgangspunktet gjør vi det for å bygge oppunder eksisterende kulturtilbud i Løten, Hamar og nærområdet, forteller Thorsnes. Festivalarrangøren ønsker også å holde kontakten med gamle venner, og ser på festivalen som en god møteplass.

Forventningsfull

-Nå har jeg hatt mye forventninger i ett år, helt siden vi begynte å planlegge. Vi forventer mellom 100 og 200 besøkende. Det hadde vært moro å dra med seg lokale. Hvis folk stiller opp, så blir vi ekstremt takknemlige for det.

– Forventninger til gjennomføringen er at det skal være høy kvalitet på mat og drikke, og leveringen av det. Og så klart musikkinnslag og kunst. Vi skal ha kunstutstilling inne på låven på lørdag, og fem band på både fredagen og lørdagen. Alt er tilgjengelig her, så du får komme sulten eller mett, så lenge du er klar for god kultur!

En intim opplevelse

– Det er mange festivalalternativer i Norge. Grunnen til at vi driver festival, er fordi vi tror vi kan drive en nisje. Det finnes mange store festivaler, og vi tror aldri at vi kan konkurrere med dem, men hvis du ønsker nærhet til arrangør eller kunstnerne som driver bak, så er absolutt Brüggerfestivalen for deg. Det er nok folk til å være på et slikt sted, og du kommer til å skaffe deg mange gode venner. Det er opplegg og aktiviteter hver eneste dag. Jeg tror Brüggerfestivalen kan være en mer intim opplevelse.

Halvor Thorsnes reiser seg fra benken, og fortsetter opprigg og organisering av festivalen. Gressplenen på tunet skal forhåpentligvis fylles av både kulturinteresserte og venner på torsdag.

– Dette blir grisemoro! legger Thorsnes til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke