21. aug
Ringsakeroperaen: Tirsdag kveld er det premiere på «De lystige koner i Windsor».Foto: Remi Laakso
 
Tilbyr sprudlende og lystig opera
– Vi ønsker det skal være sprudlende og lystig som et glass med rosa champagne, sier regissør Marit Grytnes Dullaert. Tirsdag kveld er det premiere på «De lystige koner i Windsor».

Publisert: 07.nov.2016 17:24
Oppdatert: 07.nov.2016 17:37

RingsakerOperaens oppsetting av «De lystige koner i Windsor» har så langt ikke skapt det helt store billettrushet. Et par kvelder begynner det å bli fullt, men fortsatt er det ledige plasser på samtlige forestillinger, inkludert premièren tirsdag kveld, forteller operasjef Kari Elisabet Bekken.

Til de ni forestillingene som er satt opp i Brumunddal, selges det til sammen 3.200 billetter.

På «Carmen» i fjor var nesten samtlige billetter solgt allerede et par uker før premièren.

Den Vakreste

– At det er solgt mindre på forhånd denne gangen, kan nok ha sammenheng med at «De lystige koner i Windsor» er ganske lite kjent, sier Kari Bekken.

– Men det er rart den ikke spilles mer enn den gjør. For den er morsom, med fengende musikk og ikke minst er vår oppsetting strålende visuell. Jeg tror dette må være det vakreste vi har gjort, sier Kari Elisabet Bekken.

Sprudlende

– Den er som et glass champagne, og da tror jeg den må være rosa, sier regissør Marit Grytnes Dullaert.

– Egentlig er det rart at den er såpass ukjent, for det er utrolig flott musikk. Så nå er det på tide den blir spilt igjen.

– I tillegg inneholder den alle ingrediensene en venter å finne i en god Shakespeare-komedie. Det er en lett forestilling. Men den er en velegnet inngang til operaens verden, også om en ikke har sett så veldig mye opera.

på alvor

– Men selv om det er lett, har vi tatt det på alvor, sier regissøren.

– Produksjonen har krevd sine menn og kvinner. Og det er nærmest rørende å se engasjementet hos alle som er med.– For oss som kommer utenfra, varmer det hjertene å se en slik entusiasme. Det er en helt egen energi som i slike tilfeller oppstår mellom amatører og profesjonelle.

 
Fakta

Regissør: Marit Grytnes Dullaert

Dirigent: Magnus Loddgard

Scenograf: Nora Furuholmen

Kostymedesigner: Sylvia Denais

Ringsaker Operakor og sammensatt orkester.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke