18. aug
Stjernemann: Truls Røise og Tor Rullestad er godt fornøyd med å ha fått med Jon-Frede Engdahl (foran) på Kolonihagen-prosjektet i Basarene. Foto: Jens erik jensrud
 
- Et kvalitetsstempel
Jon-Frede Engdahl er konseptutvikleren bak Oslo-restauranten som nylig fikk to stjerner i Michelin-guiden. Samme mann skal kvalitetssikre Kolonihagen i Basarbygningen.

Publisert: 17.mar.2012 08:33
Oppdatert: -

Hamar
- Det er jo et kvalitetsstempel at vi har fått med Engedahl på laget. Han er en stor kapasitet, sier Truls Røise, som er en av de fire initiativtakerne bak Kolonihagen.
- Hvordan fikk du kloa i ham?
- Vi har jobbet i beslektet bransje. Dessuten har vi hele tiden brukt Kolonihagen i Oslo som referanse, for å forklare konseptet vi ønsker inn i Basarbygningen. Det er jo Engdahl som for åtte år siden utviklet Kolonihagen-konseptet også, sier Røise.

Nedringt

Navnet til restauranten på Grønland i Oslo som onsdag denne uka fikk to stjerner i Michelin-guiden er Maaemo (betyr Moder jord. Disse stjernene henger høyt, og det er en stor bragd å bli kåret til Norges beste restaurant, etter bare fjorten måneders drift. Responsen har ikke latt vente på seg.
- Vi ble nedringt - telefonen døde faktisk! I løpet av én time fikk vi 300 mailer og ordrebøkene er fylt opp tre måneder fram i tid, sier Engdahl på telefon fra Oslo.
Maaemo-konseptet er et minimalistisk og moderne konsept med eksperimentell, vegansk gourmetmat. Kolonihagen derimot er mer ujålete «nabolagsgourmet», med en sjarmerende og varm atmosfære. Begge konseptene benytter seg imidlertid av økologisk og kortreist mat.
- Kan vi forvente Michelin-kvalitet over maten på Kolonihagen i Hamar?
- Det er ingen målsetting, men vi skal bruke mange av de samme kvalitetsleverandørene som Maaemo. Fokhol gård i Stange for eksempel, leverer jo landets beste gulrøtter. Når jeg spør hvor i Hamar jeg kan få kjøpt disse, så svarer de «ingen steder». Det forundrer meg at ingen benytter seg av slike lokale råvarer. Det er dumt! sier Engedahl.

Åpning 17. mai 2013

Rehabiliteringen av Basarbygningen har vist seg å bli langt mer omfattende enn først antatt. Noe som igjen har ført til at åpningsdatoen for Kolonihagen stadig er blitt forskjøvet.
- Nå håper vi å åpne våren 2013. I alle fall til 17. mai. Dette har vært en tidkrevende og møysommelig prosess, sier Røise. I formannskapet onsdag blir det klart hvor mye det vil koste kommunen å oppgradere Basarene, slik at den blir egnet for utleie.
- Vi er selvfølgelig spent. Håpet er at prosessen ikke treneres videre, sier Røise.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke