19. aug
Del­tok i fjor: PS Dan­ce Crew del­tok un­der fjor­å­rets UKM-mønst­ring i Ha­mar og kom til fyl­kes­mønst­rin­gen i Kongs­vin­ger. Foto: Kris­ti­an Ei­nang
 
– Et viktig tilbud
UKM i Hamar avholdes 3. mars. Innen den tid håper lokalkontakten i Hamar at så mange som mulig har meldt seg på.

Publisert: 18.des.2017 21:36
Oppdatert: 18.des.2017 21:36

UKM har i mange år hjulpet ungdom til å nå ut til et større publikum og latt ungdommen få lov til å prøve seg på en scene.

- Vi ønsker at alle som har noe de vil vise fram melder seg på, sier Kristofer Gimse.

Gimse er lokalkontakt for UKM i Hamar og håper at ungdommene slutter opp om arrangementene.

Mer enn musikk

UKM er et tilbud som er tilrettelagt for ungdom mellom 13 og 20 år. Mange forbinder UKM med musikk, men det er mye mer det går an å delta med.

- Hvis du for eksempel har laget en skulptur du synes er tøff, har en morsom oppfinnelse, har tatt et fint bilde eller vil vise fram et skuespill, er det bare å melde seg på, sier Kristofer Gimse.

– UKM er en arena der det er lov å vise seg fram uansett utgangspunkt.

Ingen konkurranse

Selv om det er flere ledd i UKM der det er mulighet for å bli sendt videre til både regionale og nasjonale mønstringer, er det viktig å påpeke at UKM ikke er en konkurranse, understreker Gimse.

– Mønstringene er en flott arena for ungdom, ikke bare for å få vist hva de driver med, men også for å bli kjent med likesinnede. På lokalmønstringen har alle muligheten til å få vist seg fram. Deretter kommer fylkesmønstringen, der ungdom fra hele fylket møtes og får vist seg fram for hverandre. Til slutt kommer landsfestivalen, der om lag 600 deltakere fra hele landet samles til en festival som varer i flere dager med workshops og forestillinger. Årets fylkesmønstring er på Rena og landsmønstringen er i Trondheim.

mønstring i storstua

Lokalmønstringen på Hamar avholdes 3. mars i Kirsten Flagstadsalen.

-Vi håper jo at det er litt ekstra stas og at mange vil melde seg på for å få muligheten til å stå i storsalen, sier Gimse.

Påmeldingsfristen er 16. februar, og innen den tid er det bare for ungdom mellom 13 og 20 å melde seg på UKM. Tidligere har det vært mange påmeldte, men det håpes at stadig flere ungdommer vil benytte seg av sjansen til å bli med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke