19. aug
GOD DAG: Edith Sjølie (f.v.) Arne Sjølie, Nils Østberg og Åsa Østberg liker godt vær og godt øl.
 
- Fantastisk
Festivalsjef Ola Andersen oppsummerer årets ølfestival med ett ord: – Fantastisk!  

Publisert: 05.jun.2011 17:23
Oppdatert: -

Mellom sju og åtte tusen mennesker har vært innom årets ølfestival i Hamar. Det er en økning på rundt tusen siden i fjor, og solid rekord. Festivalsjef Ola Andersen har god grunn til å smile.
– Det har vært en knallsuksess fra første til siste minutt. Vi solgte rundt 20.000 bonger, og bare lørdag hadde vi en omsetning på tett opptil 750.000 kroner, forteller han.
Tallene er så gode at det ikke finnes noen grunn til å holde dem hemmelig. Fra tappekranene rant ølet i strie strømmer, og ta for eksempel peanøttene: De ble servert i små plastbegre, og hele 50 kilo små, salte nøtter ble solgt over disken i ølteltet.

Folk har virkelig slått ut håret og hygget seg i Strandgateparken. Stemningen har vært høy. Det samme har promillen. En eim av alkohol og tobakk har hvilt over parken. Det er ikke til å stikke under stol at ølfestivalen ikke er stedet for den som har tenkt å holde seg edru gjennom kvelden, men de Culturelle Ølvennenes fest er av den kultiverte sorten.
På ølfestivalens hjemmesider er allerede datoene for neste års arrangement satt, 31. mai til 2. juni. Festivalsjef Ola Andersen har ingen grunn til å legge inn årene.
– Det som er ekstra morsomt for oss arrangører, er at vi pratet med skjenkekontrollen lørdag kveld. De fant ikke ett eneste avvik, og vi fikk ros for meget bra vakthold, forteller Andersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke